National Hockey League regler

Hovedartikel: Straffe (ishockey)

En straf er en straf for overtrædelse af reglerne. En dommer foretager de fleste strafudskrivninger, mens linjedommerne kun kan kalde åbenlyse tekniske overtrædelser, såsom for mange mand på isen. I NHL kan linjedommerne også afbryde spillet på grund af spillerbeskadigelse og kan under enhver afbrydelse af spillet rapportere til dommerne om omstændigheder vedrørende større straffe, match- eller forseelsesstraffe, misbrug af officials (fysisk eller på anden måde), usportslig opførsel eller dobbelte mindre straffe for high-sticking, der forårsager skade, som ikke blev opdaget af dommerne.

Ved en straf sendes den spiller, der har begået overtrædelsen, i straffeboksen. Små overtrædelser betragtes som mindre straffe, og spilleren holdes væk fra isen i to minutters spil. En større overtrædelse som f.eks. high-sticking, der medfører, at den ramte spiller får en synlig fysisk skade, betragtes som en dobbelt-minorstraf, og gerningsmanden bliver holdt væk fra isen i fire minutter. Mere farlige overtrædelser, som f.eks. slagsmål, anses for at være større straffe og har en varighed på fem minutter. Det straffede hold kan ikke erstatte spilleren på isen og er derfor underbemandet i straffens varighed. Normalt har ishockeyhold fem skøjteløbere (plus målmanden) på isen. Hvis der bliver uddelt en mindre eller større straf, bliver spillet “fem mod fire” – fem skøjteløbere mod fire skøjteløbere.

Denne situation kaldes et powerplay for det ikke-straffede hold og et straffeslag for det straffede hold. Et hold har langt større sandsynlighed for at score i et powerplay end under normalt spil. Hvis det straffede hold får en scoring under en mindre straf, ophører straffen straks. En dobbelt-minor er opdelt i to separate to-minutters minor-straffe, der udvises efter hinanden. Det betyder, at hvis der bliver scoret et mål af holdet i powerplay, inden den første minor er overstået (inden to-minutters-mærket i powerplay), ophører den første minor, og strafuret går ned til to minutter. Hvis der bliver scoret et mål i løbet af den anden minor (efter to-minutters-mærket i powerplay), ophører straffeuret. I modsætning til mindre straffe skal større straffe afsones fuldt ud, uanset hvor mange mål der er scoret i powerplayet. Når en straf er ved at blive udmålt, løfter en official sin arm for at signalere det, der kaldes en “forsinket straf”. Spillet fortsætter, indtil det fejlslagne hold rører pucken, hvorefter dommeren blæser spillet dødt og udmåler straffen. Hvis der kaldes en forsinket straf, og den går til periodens afslutning, går den fulde straf til den næste periode. Hvis det hold, der begår en straf, scorer et mål og allerede er i undertal på grund af en mindre straf, vil straffen blive annulleret, når målet er scoret, og det hold, der scorer et mål, vil blive tildelt et nyt powerplay. Når der bliver scoret mål, bliver straffe desuden annulleret i den rækkefølge, som de blev annulleret (hvis der er blevet annulleret flere straffe). Hvis en målmand får en straf (f.eks. forsinkelse af spillet), går en spiller, der var på isen på det tidspunkt, hvor straffen blev uddelt, i straffeboksen, og målmanden bliver i spillet. Hvis en målmand får en game misconduct-straffe, trækkes målmanden ud af kampen, og en reserve indsættes.

Det angribende hold må ikke røre pucken under en forsinket straf. Dette resulterer normalt i, at modstanderholdet udskifter sin målmand med en ekstra forward, indtil det fejlende hold rører pucken, da det fejlende hold skal røre pucken for at score på det tomme mål. Denne situation kan dog resultere i et selvmål. For eksempel:

• I kampen New York Islanders-Montreal Canadiens den 24. november 2008, da dommeren var ved at kalde en udvisning mod New York, gik Montreal Canadiens’ målmand Carey Price tilbage til bænken for at hente en ekstra forward. I det øjeblik forsøgte Canadiens’ forsvarsspiller Ryan O’Byrne, der ikke bemærkede den forsinkede straf og det tomme mål, at spille pucken videre til sin (nu forsvundne) målmand. I stedet landede pucken i nettet, og der blev tildelt et mål til Islanders’ Bill Guerin.
  • I kampen mellem Vancouver Canucks og Phoenix Coyotes den 21. marts 2009 scorede Phoenix et mål i tomt mål under en forsinket udvisning mod Coyotes’ Viktor Tikhonov. I et forsøg på at tage bolden i besiddelse og dermed stoppe spillet, stak Tikhonov Vancouver’s Henrik Sedin i nærheden af Vancouvers blå linje. Da Tikhonov kun rørte Sedins stav og ikke pucken, fortsatte spillet, selv om pucken nu var på vej direkte mod Vancouvers mål. Sedins holdkammerat Shane O’Brien skøjtede efter den vildfarne puck, men forgæves. Både pucken og O’Brien landede i nettet, og Tikhonov blev krediteret målet.
  • I kampen mellem New Jersey Devils og Carolina Hurricanes den 21. marts 2013, da dommeren var ved at kalde en 2:00 mindre straf mod Devils’ Marek Zidlicky for hooking, var Carolina-målmand Dan Ellis ved at gå til bænken for at hente en ekstra angriber, da han opdagede, at Jordan Staals aflevering til Tim Gleason ikke lykkedes, og som følge heraf fik pucken til at hounce ud over banden og ind i det tomme mål. Ellis forsøgte at jagte efter den, men han var for langsom, og da Carolinas Alexander Semin allerede var i straffeboksen på det tidspunkt, blev der tildelt Devils et mål i powerplay; Devils’ målmand Martin Brodeur – den sidste Devil, der rørte pucken – blev krediteret målet.

Der er undtagelser fra reglen om, at et hold ikke kan erstatte en spiller på isen efter en straf: gensidige majors for slagsmål, hvor der er to deltagere i et slagsmål, resulterer i, at hver person får fem minutter, men straffen påvirker ikke begge holds styrke på isen (spillet forbliver fem mod fem), medmindre en spiller anses for at være initiativtager til slagsmålet, i hvilket tilfælde denne spiller får yderligere to minutters mindre straf. Der findes også “tilfældige” minusser, hvor straffene mod begge hold er samtidige og lige lange, således at ingen af holdene får et powerplay, og holdene skøjter fire mod fire.

Efter NHL-lockouten i 2004-05 blev der indført en ny regel, der pålægger en mindre forsinkelse af spillet til enhver forsvarsspiller, der dirigerer pucken ud af banen (f.eks. over ruden ind på tribunen eller ind i sikkerhedsnettet). Når pucken skydes ind i en af spillernes bænke, gælder straffen ikke.

Der er også forseelsesstraffe, 10 minutter eller en hel kamp, som er forbeholdt overtrædelser som f.eks. fortsat anfægtelse af en afgørelse med en official eller for straffe med forsæt til at skade. En spiller, der får en forseelsesstraf, medfører ikke, at hans hold skal spille kort, medmindre han også får en mindre, større eller matchstraf ud over forseelsesstraffen.

Varierende kombinationer af straffe kan også resultere i match-ups som 5-mod-3, 4-mod-3, 4-mod-4 eller endda 3-mod-3. Et hold må dog ikke have færre end fire spillere (inklusive målmanden) på isen på noget tidspunkt i spillet.

Når en straf er idømt, genoptages spillet under de fleste omstændigheder med face-off i det angribende holds forsvarszone.

Hvis der idømmes en straf til et hold i overtid, kan spillet ikke blive 3-mod-2, da der ikke kan være færre end tre skøjteløbere på isen for et hold. I stedet får powerplay-holdet et 4-mod-3 powerplay. Når dette powerplay slutter, bliver kampene midlertidigt 4-mod-4, indtil spillet er blæst dødt, hvorefter kampene vender tilbage til 3-mod-3.

Hvis der bliver uddelt en straf med mindre end to minutter tilbage af en periode, undtagen i overtid, “overføres” en straf til den næste periode, hvilket betyder, at alle powerplays, der bliver uddelt i de sidste to minutter af en periode, går videre til den næste periode, hvilket betyder, at hvis der bliver uddelt en straf kl. 19:01 i første periode, så går de resterende 1:01 af powerplayet videre til anden periode.

I en fire-mod-fire- eller tre-mod-tre-straffekombination vil isning stadig blive håndhævet.