Sharks tabte *efter* at have scoret et mål i tomt mål med et minut tilbage

San Jose Sharks scorede et mål i tomt mål med præcis et minut tilbage mod Washington Capitals i søndags, hvilket normalt er det sikreste tegn på, at en kamp er lagt på is. Men ishockeyguderne besluttede sig for at lave noget ravage, for læser, jeg er her for at fortælle dig, at Sharks ikke vandt denne kamp.

Det var Logan Couture, der scorede det tomme mål i 19:00 af tredje periode, hvilket gav San Jose en 4-2 føring. Det var passende, at Couture satte kampen i gang, da han er holdets førende pointscorer og Sharks’ kaptajn. Det var en stor dag for kaptajner i Washington D.C., idet søndag også var 10-årsdagen for, at Alex Ovechkin fik “C” på sin Capitals-trøje.

Tomme mål er synonymt med at vinde. De er det uundgåelige biprodukt af et desperat bagudgående hold, der gør alt, hvad det kan for at komme tilbage i kampen, og som trækker målmanden ud for at få mere offensivt spil, blot for at se deres håb blive knust, når en puck glider ufarligt ind i et ubevogtet mål. Der var 200 mål i tomt net i NHL i denne sæson, da man gik ind i søndag, og de kom alle i sejre.

Spørg bare Capitals.

“Seals it,” sagde de. Men kun et minut af den reelle tid (13 sekunder af spilletiden) senere så Washington håb.

Men selv med det mål var Capitals stadig bagud med et mål med 47 sekunder tilbage. Deres vej til sejr var stadig besværlig. Sharks var stadig i høj grad i førersædet. Så var de pludselig ikke længere.

T.J. Oshie scorede med 15 sekunder tilbage af den ordinære spilletid, hvorefter Lars Eller scorede på lidt over to minutter i overtiden. Caps-målmand Braden Holtby fik en assist på den, for selvfølgelig, hvorfor ikke.

The Capitals har eksisteret i 45 sæsoner. Det er første gang, at de nogensinde er kommet tilbage fra et underskud på flere mål i det sidste minut af den ordinære spilletid for at vinde. Det er kun syvende gang i NHL-historien, at noget sådant er sket!

Med et underskud på to mål med et minut tilbage havde Capitals en minimal chance på 0,38 procent for at vinde denne kamp, ifølge Money Puck.

I de sidste 40 NHL-sæsoner er det femte gang, at et hold har tabt efter at have scoret et mål i tomt mål. Så ja, det er ret sjældent.

Fra en føring på to mål med et minut tilbage, til et nederlag blot 181 spils sekunder senere. Det er en brutal måde for Sharks at tabe på, og en utrolig måde for Washington at vinde på.