De Sharks verloren *na* een leeg doelpunt met nog één minuut te gaan

De San Jose Sharks scoorden zondag een leeg doel met nog precies één minuut te gaan tegen de Washington Capitals, meestal het zekerste teken dat een wedstrijd op het spel wordt gezet. Echter, de ijshockeygoden besloten om wat ravage aan te richten, want lezer, ik ben hier om u te vertellen dat de Sharks deze wedstrijd niet hebben gewonnen.

Het was Logan Couture die het lege net doelpunt scoorde om 19:00 van de derde periode, waardoor San Jose een 4-2 voorsprong nam. Het was toepasselijk dat Couture de wedstrijd op slot gooide, aangezien hij de aanvoerder van de Sharks is en de meeste punten van het team heeft gescoord. Het was een grote dag voor captains in Washington D.C., want zondag was het ook 10 jaar geleden dat Alex Ovechkin de “C” op zijn Capitals-trui kreeg.

Empty-net goals zijn synoniem met winnen. Ze zijn het onvermijdelijke bijproduct van een wanhopig achterblijvend team dat er alles aan doet om er weer in te komen, de keeper naar voren schuift voor meer aanvallende acties, alleen maar om hun hoop de bodem in te zien slaan wanneer een puck onschadelijk in een onbewaakt net glijdt. Er waren 200 lege-nettreffers dit seizoen in de NHL tot zondag, en ze kwamen allemaal in overwinningen.

Vraag het maar aan de Capitals.

“Sluit het af,” zeiden ze. Maar slechts één minuut echte tijd (13 seconden speeltijd) later, zag Washington hoop.

Maar zelfs met dat doelpunt, stonden de Capitals nog steeds met één achter met nog 47 seconden te gaan. Hun weg naar de overwinning was nog steeds moeizaam. De Sharks hadden nog steeds de touwtjes in handen. Toen waren ze dat plotseling niet meer. T.J. Oshie scoorde met nog 15 seconden te gaan in de verlenging, waarna Lars Eller scoorde na iets meer dan twee minuten in overtime. Caps keeper Braden Holtby kreeg een assist op die ene, want zeker, waarom niet.

De Capitals bestaan al 45 seizoenen. Dit is de eerste keer dat ze ooit terugkwamen van een achterstand van meerdere doelpunten in de laatste minuut van de wedstrijd om te winnen. Het is pas de zevende keer in de geschiedenis van de NHL dat zoiets gebeurt!

Door twee doelpunten achter met nog een minuut te spelen, hadden de Capitals een minuscule 0.38 procent kans om deze wedstrijd te winnen, volgens Money Puck.

In de laatste 40 NHL seizoenen is dit de vijfde keer dat een team verliest na een doelpunt in het lege net. Dus ja, dit is vrij zeldzaam.

Van een voorsprong van twee doelpunten met nog één minuut te spelen, naar een verlies van slechts 181 seconden later. Dat is een brutale manier voor de Sharks om te verliezen, en een ongelooflijke manier voor Washington om te winnen.