Sharks hävisi *jälkeen* tyhjän maalin tekemisen minuutti ennen loppua

San Jose Sharks teki sunnuntaina Washington Capitalsia vastaan tyhjän maalin tasan minuutti ennen loppua, mikä on yleensä varmin merkki siitä, että peli on laitettu jäihin. Jääkiekon jumalat päättivät kuitenkin tehdä tuhojaan, sillä lukija, olen täällä kertomassa sinulle, että Sharks ei voittanut tätä peliä.

Logan Couture oli se, joka teki tyhjään verkkoon jääneen maalin ajassa 19:00 kolmannessa erässä ja vei San Josen 4-2 johtoon. Oli sopivaa, että Couture laittoi pelin poikki, sillä hän on joukkueen paras pistemies ja Sharksin kapteeni. Washington D.C:ssä oli suuri kapteenien päivä, sillä sunnuntaina tuli myös kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun Alex Ovechkin sai C-kirjaimen Capitals-paitaansa.

Tyhjään verkkoon tehdyt maalit ovat synonyymi voitolle. Ne ovat väistämätön sivutuote epätoivoisesta takaa-ajojoukkueesta, joka tekee kaikkensa saadakseen saven takaisin peliin, vetää maalivahdin esiin saadakseen lisää hyökkäyksiä, vain nähdäkseen toiveidensa tuhoutuvan, kun kiekko liukuu harmittomasti vartioimattomaan verkkoon. NHL:ssä oli tällä kaudella sunnuntaina 200 tyhjään verkkoon tehtyä maalia, ja kaikki niistä tulivat voitoissa.

Kysy vaikka Capitalsilta.

”Seals it”, he sanoivat. Mutta vain minuutti reaaliaikaa (13 sekuntia peliaikaa) myöhemmin Washington näki toivoa.

Mutta tuon maalin jälkeenkin Capitals jäi vielä yhden pisteen päähän, kun jäljellä oli 47 sekuntia. Heidän tiensä voittoon oli edelleen vaivalloinen. Sharks oli edelleen vahvasti kuskin paikalla. Sitten yhtäkkiä he eivät enää olleetkaan.

T.J. Oshie teki maalin 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, sitten Lars Eller teki maalin reilun kahden minuutin kohdalla jatkoajalla. Capsin maalivahti Braden Holtby sai siihen syöttöpisteen, koska totta kai, miksei.

Capitals on ollut mukana 45 kautta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun se on palannut monen maalin takaa-ajoasemasta voittoon varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Se on vasta seitsemäs kerta NHL:n historiassa, kun näin on tapahtunut!

Kahden maalin tappioasemassa minuutti ennen loppua Capitalsilla oli Money Puckin mukaan häviävän pieni 0,38 prosentin mahdollisuus voittaa tämä ottelu.

Viimeisen 40 NHL-kauden aikana tämä on viides kerta, kun joukkue on hävinnyt tehtyään tyhjään maaliin. Eli kyllä, tämä on aika harvinaista.

Kahden maalin johtoasemasta minuutti ennen loppua, tappioon vain 181 pelisekuntia myöhemmin. Tuo on Sharksille julma tapa hävitä ja Washingtonille uskomaton tapa voittaa.