Keselowski, Harvick delen de etappezeges in Phoenix

Brad Keselowski profiteerde van een loszittend wiel voor Chase Elliott om in ronde 156 de leiding te nemen en naar de tweede etappezege te rijden in de FanShield 500 op zondag op Phoenix Raceway. Voor Keselowski was het zijn eerste etappe-overwinning van het 2020 NASCAR Cup Series-seizoen en markeerde een behoorlijke comeback na een incident in de eerste etappe waarbij ook Denny Hamlin betrokken was en Ryan Blaney uit de race werd geslagen.

Kevin Harvick, de winnaar van de eerste etappe, bleef snelheid tonen in de tweede etappe door als tweede te finishen. Harvick verloor de leiding in ronde 132 aan Elliott vanwege een trage pitstop, waardoor hij terugviel naar de zesde plaats, maar hij veerde tegen het einde van de etappe weer mooi op.

Gerelateerd: Stage 2 resultaten

Speaking of comebacks en rebounding, Martin Truex Jr. eindigde als derde in Stage 2 nadat hij de race achteraan was begonnen voor een motorwissel eerder in het weekend. Truex had in de tweede ronde (ronden 138-140) kortstondig de leiding in handen toen hij aan de binnenkant voorbijging aan Keselowski en Elliott, die bijna op de deuren knalden terwijl ze aan de buitenkant om de leiding vochten.

Sunoco Rookie of the Year-kandidaat Tyler Reddick bleef indruk maken met een vierde plaats in de tweede race, terwijl Kyle Busch als vijfde eindigde. Aric Almirola, Joey Logano, Clint Bowyer, Kyle Larson en Cole Custer vervolledigden de top 10.

Stage 1

Kevin Harvick nam op de pitstraat de leiding over van Chase Elliott en hield die vast om de eerste etappe te winnen in de FanShield 500 van zondag op Phoenix Raceway. De “Cactus King” ging weer aan de leiding op een circuit waar hij al negen NASCAR Cup Series-overwinningen op zijn naam heeft staan.

Harvick sprong voor Elliott met een snelle pitstop nadat Ricky Stenhouse Jr. in ronde 58 de eerste caution flag van de race had veroorzaakt toen hij in Turn 2 spinde en de No. 47 JTG Daugherty Racing Chevrolet beschadigde. Harvick won de etappe, zijn eerste in Phoenix, ondanks dat Elliott 60 van de eerste 75 ronden aan de leiding reed.

Elliott werd tweede in het podium met Joey Logano derde, Matt DiBenedetto vierde en Kyle Busch vijfde. De winnaar van vorige week, Alex Bowman, werd zesde, gevolgd door Martin Truex Jr., Aric Almirola, Tyler Reddick en Erik Jones om de top 10 af te ronden. Truex viel bij de start terug naar achteren vanwege een motorwissel eerder in het weekend.

Puntenleider Ryan Blaney zag zijn dag vroegtijdig tot een einde komen nadat hij in ronde 64 in botsing kwam met Denny Hamlin, die Brad Keselowski raakte, bij het uitkomen van Turn 3. Blaney, de leider in de punten, eindigde als 37e, terwijl Keselowski en Hamlin ondanks de schade op de baan bleven.