Sharks förlorade *efter* att ha gjort ett mål i tomt mål med en minut kvar

San Jose Sharks gjorde ett mål i tomt mål med exakt en minut kvar mot Washington Capitals i söndags, vilket vanligtvis är det säkraste tecknet på att matchen är på is. Hockeygudarna bestämde sig dock för att skapa lite kaos, för läsare, jag är här för att berätta att Sharks inte vann den här matchen.

Det var Logan Couture som gjorde det tomma målet vid 19:00 av den tredje perioden, vilket gav San Jose en 4-2 ledning. Det var passande att Couture satte matchen, eftersom han är lagets främsta poängplockare och Sharks kapten. Det var en stor dag för kaptener i Washington D.C., eftersom det på söndagen också var tio år sedan Alex Ovechkin fick ”C” på sin Capitals-tröja.

Tomma mål är synonymt med att vinna. De är den oundvikliga biprodukten av ett desperat lag som ligger efter och gör allt det kan för att komma tillbaka in i matchen, drar ut målvakten för att få mer offensivt spel, bara för att få se sina förhoppningar grusade när en puck glider ofarligt in i ett obevakat mål. Det fanns 200 mål i tomt nät den här säsongen i NHL när man gick in i söndags, och alla kom i segrar.

Fråga bara Capitals.

”Seals it”, sa de. Men bara en minut av realtid (13 sekunder av speltid) senare såg Washington hopp.

Men även med det målet låg Capitals fortfarande under med en poäng med 47 sekunder kvar. Deras väg till seger var fortfarande mödosam. Sharks var i allra högsta grad fortfarande i förarsätet. Men plötsligt var de det inte.

T.J. Oshie gjorde ett mål med 15 sekunder kvar av ordinarie tid, och sedan gjorde Lars Eller ett mål efter drygt två minuter i förlängningen. Caps målvakt Braden Holtby fick en assist på den, för visst, varför inte.

Capitals har funnits i 45 säsonger. Det här är första gången de någonsin har kommit tillbaka från ett underläge med flera mål i den sista minuten av ordinarie tid för att vinna. Det är bara sjunde gången i NHL-historien som något sådant har hänt!

Med ett underläge på två mål med en minut kvar hade Capitals en minimal chans på 0,38 procent att vinna den här matchen, enligt Money Puck.

Under de senaste 40 NHL-säsongerna är det här femte gången som ett lag har förlorat efter att ha gjort ett mål i tom kasse. Så ja, detta är ganska ovanligt.

Från en tvåmålsledning med en minut kvar, till en förlust bara 181 matchsekunder senare. Det är ett brutalt sätt för Sharks att förlora, och ett otroligt sätt för Washington att vinna.