Vem vann NASCAR-loppet i går? Fullständigt resultat från slutspelsloppet i Richmond

Föraren som vann lördagskvällens slutspelslopp i NASCAR Cup Series gjorde verklighet av en självsäker Babe Ruth-liknande förutsägelse tidigare i veckan när han sa att han förväntade sig att dominera och vinna Federated Auto Parts 400 på Richmond (Va.) Raceway.

Dominera, det gjorde Brad Keslowski. Efter att ha lett en tävlingsbästa 192 av de 400 varven på den trekvarts mil långa banan, gjorde han en imponerande seger på 2,568 sekunder över Martin Truex Jr. för att garantera sin plats i nästa omgång av NASCAR Cup Series-slutspelet. Det är Keselowskis fjärde seger för säsongen i Team Penske Ford nr 2 och den 34:e segern i karriären.

Statement. Made.
Retweet för att gratulera @keselowski till en imponerande insats ikväll på @RichmondRaceway. #NASCARPlayoffs pic.twitter.com/Hv4c2ohajT

– NASCAR (@NASCAR) September 13, 2020

”Jag är verkligen peppad. Jag vill inte titta för långt fram i tiden. Nästa omgång kommer att bli riktigt svår, men jag är ändå riktigt pumpad över den här prestationen och hur vi har kört på korta banor”, sade Keselowski. ”Om vi kan ta oss till Phoenix kommer vi att vara riktigt bra.”

MER: Richmond playoff race highlights

Nedan finns mer information om loppet, från Keselowskis perspektiv till den uppdaterade slutspelsställningen:

Vem vann NASCAR-loppet igår?

Brad Keselowski var helt klart fältets klass och ledde nästan fyra gånger så många varv som någon annan förare.

”Det var ett bra lopp för oss och team 2”, sade 2012 års seriesegrare Keselowski och påpekade att han körde samma bil i lördags som han använde för att vinna i New Hampshire tidigare i sommar. ”Jag ville göra en riktigt häftig burnout med den, men jag vill ha den här bilen för Phoenix.”

Keselowskis Team Penske-lagkamrat Joey Logano var trea, följd av Austin Dillon och Chase Elliott. Kyle Busch slutade på sjätte plats, följt av mästerskapspoängledaren Kevin Harvick. Aric Almirola, Alex Bowman och Clint Bowyer avrundade en topp 10-svepning av nuvarande slutspelsberättigade förare. Även om det inte blev någon seger för den regerande seriemästaren Busch var hans topp-10-placering en bedrift med tanke på att han startade sist i fältet efter att ha misslyckats med inspektionen före loppet två gånger.

Slutordning för slutspelskandidater

Truex höll sitt jämna tempo. Hans tredjeplats var hans nionde topp fem-placering under de senaste 10 loppen.

Dillon, å andra sidan, har positionerat sig för en mycket bättre slutspelsrunda än vad många kanske hade räknat med. Han har nu en andra topp fem på väg till Bristol Motor Speedway nästa vecka för det sista loppet i den inledande etappen av slutspelet.

”Det här racingteamet brinner just nu och visar upp sig när det gäller”, sade han.