Wie won de NASCAR-race gisteren? Volledige resultaten van de play-offrace in Richmond

De coureur die zaterdagavond de play-offrace in de NASCAR Cup Series won, maakte eerder deze week een zelfverzekerde Babe Ruth-achtige voorspelling waar, toen hij zei dat hij verwachtte de Federated Auto Parts 400 op Richmond (Va.) Raceway te zullen domineren en winnen.

Domineren, dat deed Brad Keslowski. Na een race-best 192 van de 400 ronden op de driekwart mijl track, scoorde hij een indrukwekkende 2.568-seconden overwinning op Martin Truex Jr om zijn positie in de volgende ronde van de NASCAR Cup Series play-offs te garanderen. Het is Keselowski’s vierde overwinning van het seizoen in de No. 2 Team Penske Ford en zijn 34e overwinning in zijn carrière.

Statement. Gemaakt.
Retweet om @keselowski te feliciteren met een indrukwekkende show vanavond op @RichmondRaceway. #NASCARPlayoffs pic.twitter.com/Hv4c2ohajT

– NASCAR (@NASCAR) September 13, 2020

“Ik ben echt opgepompt. Ik wil niet te ver vooruit kijken. De volgende ronde wordt echt moeilijk, maar toch, ik ben echt opgepompt over deze prestatie en de manier waarop we hebben gerend op korte circuits”, aldus Keselowski. “Als we in Phoenix kunnen komen, gaan we echt goed zijn.”

MORE: Richmond playoff race highlights

Hieronder volgt meer informatie over de race, van Keselowski’s perspectief tot de bijgewerkte playoff stand:

Wie won gisteren de NASCAR-race?

Brad Keselowski was duidelijk de klasse van het veld, met bijna vier keer zoveel ronden aan de leiding als elke andere coureur.

“Het was een geweldige race voor ons en het 2-team,” zei 2012-serie kampioen Keselowski, waarbij hij opmerkte dat hij zaterdag met dezelfde auto reed als waarmee hij eerder deze zomer op New Hampshire had gewonnen. “Ik wilde er een hele coole burnout mee doen, maar ik wil deze auto voor Phoenix.”

Keselowski’s Team Penske-teamgenoot Joey Logano werd derde, gevolgd door Austin Dillon en Chase Elliott. Kyle Busch eindigde als zesde, gevolgd door kampioenschapsleider Kevin Harvick. Aric Almirola, Alex Bowman en Clint Bowyer completeerden de top 10 van rijders die momenteel in aanmerking komen voor de play-offs. Hoewel niet een overwinning voor de regerend kampioen Busch, zijn top-10 finish was een prestatie gezien het feit dat hij als laatste in het veld startte nadat hij twee keer door de prerace inspectie was gekomen.

Finishing order for playoff contenders

Truex hield zijn consistente tempo aan. Zijn derde plaats was zijn negende top-vijf finish in de laatste 10 races.

Dillon, ondertussen, heeft zich gepositioneerd voor een veel betere play-off run dan velen misschien hadden verwacht. Hij heeft nu een tweede top-vijf op zak voor de laatste race van de openingsfase van de play-offs, volgende week op Bristol Motor Speedway.

“Dit raceteam staat op dit moment in vuur en vlam en laat van zich horen als het erop aankomt”, zei hij.