World Cup Game Length: How Many Minutes Is a Soccer Match?

Een voetbalwedstrijd, wereldbeker of anderszins, duurt 90 minuten, de rusttijd niet meegerekend. In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse sporten, heeft voetbal een lopende klok, zelfs wanneer een geblesseerde speler wordt verzorgd, loopt de klok nog door. Wereld beker wedstrijden hebben twee 45 minuten durende helften.

Na elke periode van 45 minuten gaat de wedstrijd in rust, waar tijd wordt toegevoegd op basis van de tijd waarin het spel werd onderbroken. Er is geen vaste hoeveelheid tijd voor de rust, maar het is meestal tussen 1-5 minuten voor elke helft. De rust duurt ongeveer 15 minuten, dus fans moeten rekening houden met ongeveer twee uur van begin tot eind voor een WK voetbalwedstrijd. Dit is voor wedstrijden in de groepsfase. Voetbalcritici noemen vaak het gebrek aan punten als reden voor de geringe spanning, maar voetbal is in vergelijking met andere sporten behoorlijk snel als je kijkt naar de totale duur.

Als de Wereldbeker eenmaal in de Ronde van 16 is, kan er extra tijd worden gespeeld, vergelijkbaar met overwerk in andere sporten. Als een wedstrijd na 90 minuten plus rust gelijk staat, gaat de wedstrijd over in extra tijd, die bestaat uit twee helften van 15 minuten. Er is geen golden goal waarbij het spel eindigt zodra een doelpunt is gescoord. Nadat de twee extra tijd helften zijn afgesloten, gaat de wedstrijd over in strafschoppen als een team niet de leiding heeft. Voor strafschoppen krijgt elk team aanvankelijk vijf pogingen. Het team met de meeste gescoorde doelpunten na vijf pogingen wint, en de strafschoppen gaan over in sudden death als er geen leider is na de eerste vijf pogingen

Hier ziet u hoe de FIFA de duur van de wereldbekerwedstrijden in haar handboek heeft beschreven.

1. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels die van kracht
zijn op het moment van de wedstrijd en zoals vastgesteld door het bestuur van de Internationale Voetbal
Associatie. In geval van verschil in interpretatie van de spelregels, is de Engelse versie beslissend.
2. Elke wedstrijd duurt 90 minuten, bestaande uit twee periodes van 45 minuten, met een pauze van 15 minuten.
3. Indien, in overeenstemming met de bepalingen van dit Reglement, extra tijd moet worden
gespeeld als gevolg van een gelijkspel aan het einde van de normale speeltijd, moet deze altijd
bestaan uit twee perioden van elk 15 minuten, met een pauze van vijf minuten aan het
einde van de normale speeltijd, maar niet tussen de twee perioden van extra tijd.
4. Indien de stand na de extra tijd nog steeds gelijk is, wordt met strafschoppen
de winnaar bepaald volgens de procedure die in de spelregels
is beschreven.

Als een wedstrijd extra tijd nodig heeft, kan de feitelijke duur van de wedstrijd oplopen tot drie uur of meer. Het WK-format is interessant in die zin dat wedstrijden in de groepsfase na 90 minuten eindigen, zelfs als er een gelijkspel is. Gelijkspel is toegestaan omdat de groepsstand gebaseerd is op een puntensysteem met tiebreakers. Zodra de Wereldbeker de Ronde van 16 bereikt, wordt het een traditioneel toernooi met een enkele eliminatie. Dit is wanneer extra tijd en strafschoppen in het spel komen.