Maailmanmestaruusottelun pituus: Kuinka monta minuuttia jalkapallo-ottelu kestää?

Jalkapallo-ottelu, MM-kisat tai muut, kestää 90 minuuttia ilman jatkoaikaa. Toisin kuin useimmissa amerikkalaisissa urheilulajeissa, jalkapallossa on juokseva kello, jopa silloin, kun loukkaantunutta pelaajaa hoidetaan, kello käy edelleen. MM-otteluissa on kaksi 45 minuutin puoliaikaa.

Kummankin 45 minuutin jakson jälkeen ottelu siirtyy jatkoajalle, jossa aikaa lisätään sen ajan perusteella, jonka peli oli keskeytettynä. Jatkoaikaa varten ei ole määriteltyä määrää, mutta se on yleensä 1-5 minuuttia kummallakin puoliajalla. Puoliaika kestää noin 15 minuuttia, joten fanien pitäisi varata MM-jalkapallo-otteluun noin kaksi tuntia alusta loppuun. Tämä koskee lohkovaiheen otteluita. Jalkapallokriitikot vetoavat usein maalipaikkojen puutteeseen jännityksen puutteeseen, mutta jalkapallo on muihin urheilulajeihin verrattuna melko nopeatempoista, kun otetaan huomioon sen kokonaispituus.

Kun MM-kisat saavuttavat 16. kierroksen, voidaan pelata jatkoaikaa, joka on samanlainen kuin jatkoaika muissa urheilulajeissa. Jos peli on tasan 90 minuutin plus jatkoajan jälkeen, ottelu menee jatkoajalle, joka on kaksi 15 minuutin puoliaikaa. Pelissä ei ole kultaista maalia, jossa peli päättyy, kun maali on tehty. Kun kaksi jatkoaikapuoliaikaa on päättynyt, peli siirtyy rangaistuspotkuihin, jos jompikumpi joukkue ei johda ottelua. Rangaistuspotkuissa kumpikin joukkue saa aluksi viisi yritystä. Joukkue, jolla on viiden yrityksen jälkeen eniten maaleja, voittaa, ja rangaistuspotkut menevät äkkikuolemaan, jos viiden ensimmäisen yrityksen jälkeen ei ole johtajaa

Tässä FIFA hahmottelee MM-otteluiden pituuden käsikirjassaan.

1. Kaikki ottelut on pelattava
kilpailuajankohtana voimassa
olevien ja Kansainvälisen jalkapalloliiton
hallituksen määräämien pelisääntöjen mukaisesti. Jos
pelisääntöjen tulkinnassa on erimielisyyksiä, englanninkielinen versio on ratkaiseva.
2. Kukin ottelu kestää 90 minuuttia, joka koostuu kahdesta 45 minuutin pituisesta jaksosta ja
15 minuutin puoliajasta.
3. Ottelun kesto on 90 minuuttia. Jos näiden sääntöjen määräysten mukaisesti jatkoaika pelataan
tasapelin tuloksena varsinaisen peliajan päätyttyä, sen on aina koostuttava
kahdesta 15 minuutin pituisesta jaksosta, ja sen on koostuttava
kahdesta 15 minuutin pituisesta jaksosta sekä viiden minuutin tauosta
varsinaisen peliajan päätyttyä, ei kuitenkaan kahden jatkoajan jakson välillä.
4. Jos tilanne on tasan jatkoajan jälkeen, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkuilla
pelisäännöissä
kuvatun menettelyn mukaisesti.

Jos ottelu menee jatkoajalle, ottelun varsinainen kesto voi pidentyä kolmeen tuntiin tai yli. MM-kisojen formaatti on sikäli mielenkiintoinen, että pelit päättyvät 90 minuutin jälkeen lohkovaiheessa, vaikka ottelut päättyisivät tasan. Tasapeli on sallittua, koska lohkojen sijoitukset perustuvat pistejärjestelmään, jossa on tasatilanteen ratkaisijat. Kun MM-kisat ovat edenneet 16 parhaan joukkoon, ne muuttuvat perinteiseksi yhden ottelun turnaukseksi. Silloin on vuorossa jatkoaika ja rangaistuspotkut.