Gemeenschappelijke problemen met de warmwaterboiler en wat u moet doen

Wist u dat bijna elk huishouden in de Verenigde Staten een warmwaterboiler heeft? Vaak beschouwen we de luxe van warm water op aanvraag als vanzelfsprekend, maar iedereen die wel eens een koude douche in de winter heeft genomen, weet hoe belangrijk dit is. Helaas functioneren niet alle boilers naar behoren – veel modellen zijn meer dan tien jaar oud. Als u problemen hebt met de boiler, moet u deze snel verhelpen.

Anders kost het nog meer om het te repareren of te vervangen – en kan het mogelijk uw eigendom of uzelf schaden. In dit artikel zullen we een aantal veel voorkomende problemen met u doornemen. Hopelijk kunnen we u helpen het probleem zelf te verhelpen.

Maar, als u er niet uitkomt, kunt u beter een professional inschakelen. Laten we beginnen!

Wat voor soort waterverwarmer heeft u?

Voordat we beginnen is het eerst belangrijk dat u het type waterverwarmer identificeert dat u in uw woning heeft. Er zijn twee hoofdtypen waterverwarmers: conventionele en hoogrendement.

Beide van deze typen producten gebruiken meestal gas of elektriciteit om stroom te verwarmen. Er zijn ook zonneboilers die een thermische collector op het dak of op het erf gebruiken om het water te verwarmen.

Weliswaar zijn deze modellen niet zo gebruikelijk, maar ze kunnen de verwarmingskosten halveren. In dit artikel richten we ons op conventionele en hoogrendementsmodellen.

Hoe werken mijn elektrische en gasboilers?

Hoewel ze er hetzelfde uitzien, werken elektrische en gasboilers heel anders. Het is belangrijk om hun basisfunctie te kennen, omdat problemen vaak specifiek kunnen zijn voor de verwarmingsbron.

In het elektrische model detecteert een thermostaat aan de zijkant van het apparaat de temperatuur van het water in de tank. Wanneer de temperatuur moet stijgen, stroomt er elektriciteit naar een verwarmingselement dat in het water hangt.

Gasmodellen maken ook gebruik van een thermostaatapparaat – meestal met een kwiksensor aan het uiteinde en een extra sensor die een thermokoppel wordt genoemd. Het thermokoppel detecteert of de waakvlam brandt en regelt de gasstroom.

Wanneer de thermostaat onder het juiste niveau zakt, komt er gas vrij dat wordt ontstoken door de waakvlam. De vlam verwarmt de bodem van de watertank, waardoor warm water stijgt en koud water daalt.

Deze natuurlijke circulatie gaat door totdat het water de gewenste temperatuur heeft bereikt. Daarna activeert de thermostaat de gasregelklep om de gastoevoer af te sluiten.

Wat zijn de meest voorkomende problemen en hoe repareer je ze?

In dit gedeelte bespreken we enkele van de meest voorkomende problemen waarmee mensen te maken krijgen als hun boiler begint op te spelen. Denk eraan dat sommige problemen, zoals een kapotte waakvlam, specifiek zijn voor gasboilers.

Bedenk ook dat de beste verdediging tegen problemen met de boiler regelmatig onderhoud is. Bekijk enkele van deze geweldige tips om de levensduur van uw boiler te verbeteren.

1. Niet genoeg warm water

Dit probleem komt vaak voor als u in een appartement of een huis met veel mensen woont. Te veel mensen gebruiken de warmwatervoorraad in de tank en de machine heeft moeite om tijdig meer te produceren.

Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem, maar een eenvoudige methode is gewoon de temperatuurknop op uw verwarming aan te passen en dertig minuten te wachten.

Als u een elektrische boiler hebt, kan een stroomstoot die door het apparaat wordt veroorzaakt, de circuits doen doorslaan.

U moet snel contact opnemen met een elektricien als dit probleem zich blijft voordoen – het betekent dat bedradingsproblemen ervoor zorgen dat het apparaat meer stroom trekt dan het nodig heeft. U kunt ook proberen uw waterverwarmer af te tappen.

Het proces van het aftappen verwijdert de harde waterbezinksel die ervoor zorgen dat uw machine minder efficiënt werkt. Als u een volledige walk-through van hoe het aftappen van water uw boiler tank wilt, zorg ervoor dat ons artikel te lezen voordat u begint.

Als geen van deze oplossingen het probleem oplossen, dan is het probleem waarschijnlijk ligt in een defect onderdeel – waarschijnlijk een overdrukklep of verwarmingselement.

2. Verandering van watertemperaturen

Vaak is het een grap dat sommige douches twee temperaturen hebben: schurend heet en ijskoud. Helaas kan deze veel voorkomende eigenschap een symptoom zijn van een groter probleem.

Als u deze temperatuurverandering opmerkt wanneer u doucht of de afwas doet, moet u de thermostaat aan de zijkant van uw waterverwarmer controleren. Als de temperatuur nog steeds drastisch verandert, moet u misschien de thermostaat of de verwarmingsunit in het product vervangen. Het probleem kan ook liggen in de grootte van het product. Vergeet niet dat tanks ongeveer 20 gallon water per bewoner in het huis moeten bevatten.

3. Een lek in de boiler

Een lek in de boiler kan ernstige waterschade veroorzaken aan de vloer en elektrische componenten in de buurt van het apparaat. Vergeet niet dat u altijd het gas of de elektriciteit moet uitschakelen en het apparaat moet laten afkoelen voordat u een probleem inspecteert.

U kunt het lek misschien verhelpen door schroef- en pijpaansluitingen aan te draaien, omdat dit veelvoorkomende oorzaken van kleine lekken zijn. Als u echter een aanzienlijk lek aan de onderkant van de boiler opmerkt, moet u contact opnemen met een technicus om de boiler te inspecteren en te vervangen.

4. Rommelende geluiden

Rommelende geluiden zijn een teken van een ernstig probleem met de boiler. Ongewone geluiden kunnen afkomstig zijn van brandende sedimenten of slecht functionerende verwarmingsonderdelen. Als u denkt dat u de boiler hoort koken, moet u hem onmiddellijk uitschakelen.

Dit symptoom is een teken van drukopbouw in uw tank, waardoor deze kan ontploffen. U kunt dit probleem waarschijnlijk oplossen door uw tank leeg te laten lopen en eventuele bezinksel te verwijderen. Als het probleem echter aanhoudt, kunt u het beste een vakman bellen.

5. Roestend of stinkend water

Als uw water stinkt, is er waarschijnlijk sprake van roest of bacteriën in uw watertank. Deze problemen kunnen oranje verkleuringen en een geur van rotte eieren veroorzaken. U moet er echter eerst zeker van zijn dat uw tank het probleem is en niet de waterbron zelf.

Koud water laten lopen en kijken of de geur aanhoudt. Als de geur alleen van warm water komt, dan is de waterverwarmer het probleem. Zo niet, dan is het de waterbron. Als het probleem uit uw tank komt, dan is het waarschijnlijk een defecte anodestang.

Een anodestang is verantwoordelijk voor het verwijderen van bacteriën uit de tank, dus dit is het meest waarschijnlijke symptoom. Helaas, het vervangen van een anode staaf vereist uitgebreide kennis van het systeem. Als zodanig zult u waarschijnlijk de hulp van een professional nodig hebben.

6. Slechte watertoevoer

Verschillen in de waterdruk die uit uw douche of gootsteen komt, is waarschijnlijk een teken van sedimentafzetting op de bodem. Volg ons eerdere advies – laat de tank leeglopen en spoel het bezinksel eruit.

Als het probleem aanhoudt, moet u de leidingen rond uw apparaat controleren. Huur een professionele loodgieter in om de leidingen rond de boiler schoon te maken of te vervangen.

7. Geen waakvlam

Gasboilers hebben een waakvlam nodig om het gas te ontsteken dat het water verwarmt. Als uw waakvlam uit is, probeer deze dan opnieuw te ontsteken door herhaaldelijk de ontstekingsschakelaar om te zetten. Als uw waakvlam blijft uitgaan, dan is dit een symptoom van een groter probleem.

U kunt eerst proberen het schoon te maken – soms kan vuil of vuil zich ophopen en de vonk doven.

Het probleem kan echter ook dingen veroorzaken zoals slecht functionerende thermostaten, kapotte gaskleppen, of lucht in de gasleiding. Probeer het eerst schoon te maken en als het nog steeds uit gaat, dan problemen oplossen met de verschillende onderdelen en vervangen welke defect is.

Waarom is het belangrijk om een defecte waterverwarmer te repareren?

Vaak verwaarlozen mensen hun waterverwarmers wanneer deze tekenen van defect beginnen te vertonen.

Dit is een van de slechtste dingen die u kunt doen, omdat het probleem hierdoor alleen maar gevaarlijker, duurder en moeilijker op te lossen wordt. Hier zijn de top drie redenen waarom u problemen met uw boiler moet aanpakken zodra ze zich voordoen.

1. Kan potentieel gevaarlijk zijn

Waterverwarmer tanks ondergaan veel druk tijdens hun levensduur. Te veel druk, of een scheur in het inwendige, kan ertoe leiden dat het apparaat openbarst of explodeert.

Hoewel deze voorvallen niet vaak voorkomen, kunnen ze gevaarlijk zijn voor iedereen in huis. Ze veroorzaken ook veel schade aan het huis, die u zult moeten repareren.

In de regel worden deze gevallen veroorzaakt door een kapotte drukontlastklep of te veel sediment op de bodem van de tank.

Als zodanig is onderhoud zoals aftappen belangrijk als u dit wilt voorkomen.

2. Een defecte boiler is kostbaar

Een kapotte of slecht functionerende boiler kan uw gas- of elektriciteitsrekening aanzienlijk verhogen. Boilers met te veel bezinksel op de bodem van de tank hebben meer energie nodig om het water voldoende te verwarmen.

Zelfs met de verhoging van de energie wordt het water vaak nog steeds niet goed verwarmd. Dus, als uw boiler kapot is, betaalt u meer geld voor een ondermaatse watertemperatuur.

Een kapotte boiler kan ook lekken, wat waterschade veroorzaakt aan andere delen van uw huis.

In sommige scenario’s kan het zelfs ontploffen en ernstige structurele schade veroorzaken die kostbare reparaties zal vereisen. U kunt dus veel geld besparen door gewoon goed voor uw boiler te zorgen.

3. Het is beter voor het milieu

Wist u dat onze ruimteverwarming en waterverwarming goed zijn voor ongeveer tweederde van al het energieverbruik in de Verenigde Staten? Conventionele boilers verbruiken al veel energie – zelfs wanneer ze onder optimale omstandigheden werken.

Wanneer boilers beginnen te haperen, kunnen ze enorme hoeveelheden energie verspillen waar helemaal niets mee gedaan wordt. Door problemen met de warmwaterboiler op te lossen, bespaart u veel energie en spaart u het milieu.

Hoe vaak moet ik mijn warmwaterboiler vervangen

De meeste warmwaterboilers gaan tussen de acht en tien jaar mee.

Moet u dan na die tijd uw hele systeem vervangen? Nou, niet altijd.

De vervaldatum verschilt van model tot model – sommige kunnen langer werken, terwijl andere het voor hun tijd begeven. Dit geldt vooral als u een nieuw model waterverwarmer hebt.

Deze gaan doorgaans veel langer mee dan de oudere, traditionele modellen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de tankelementen waarschijnlijk langer meegaan dan de verwarmingscomponenten.

Als uw probleem een plotseling gebrek aan warm water is, dan kunt u een aantal tests uitvoeren en een aantal nieuwe componenten installeren. Als het probleem niet de verwarmingscomponenten zijn, dan moet u waarschijnlijk de boiler zelf vervangen.

Deze klus kan ingewikkeld worden, dus het is het beste om op een professional te vertrouwen, tenzij u uitgebreide kennis van het installatieproces hebt. Bekijk onze gids over alles wat u moet overwegen voor een boilerinstallatie.

Hulp nodig bij uw loodgieterswerk, HVAC of elektrische systemen? Bel Hiller!

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen uw problemen met de boiler op te lossen. Helaas is het probleem vaak niet zo eenvoudig als het lijkt – meestal heeft het te maken met het specifieke model dat is gebruikt.

Als u nog meer in de war bent dan toen u begon, dan is het tijd om contact op te nemen met een professional op het gebied van loodgieterswerk, verwarming, koeling en elektriciteit, zoals Hiller. Hiller biedt uitzonderlijke diensten aan sinds de start in 1990.

Gelijk welk probleem met uw waterverwarmer, wij kunnen u helpen om zo snel mogelijk weer warm water te laten stromen.

Als u in het gebied van Tennessee, Zuid-Kentucky of Noord-Alabama woont, dan heeft u toegang tot de rond-de-klok diensten van Hiller – 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Vraag vandaag nog een afspraak aan!

Deel dit bericht:

Hiller Plumbing, Heating, Cooling, & Electrical biedt residentiële en commerciële service en reparatie in heel Tennessee, Zuid-Kentucky, en Noord-Alabama. Met onze mantra, “Happy You’ll Be of de Service is gratis!” zijn we toegewijd aan het oplossen van elk probleem met onze diensten. Als u een loodgieters-, verwarmings-, koelings- of elektrisch noodgeval hebt, is Hiller beschikbaar voor 24/7, dezelfde dag service.

U kunt ook op de hoogte blijven van al ons nieuws en updates door ons te volgen op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Pinterest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.