He’s HOT/COLD

De ene dag komt hij sterk over en is hij helemaal weg van jou. De volgende dag wordt hij koud en verwarrend. Hoe blijf je dit spel spelen als je date of een relatie hebt, of misschien, hoe stop je het spel? Soms leidt dit soort set-up ons alleen maar aan de verliezende kant. We beginnen aan onszelf te twijfelen in het proces wanneer het probleem niet onze schuld blijkt te zijn. Jaki reikt ons de sleutel aan om te begrijpen wat er gebeurt, zodat we onszelf kunnen bevrijden uit de cyclus van controle en angst.

Bekijk de aflevering hier:

He’s HOT/COLD

Ik wilde het hebben over wanneer een man sterk aankomt, hij is in je en dan wordt hij koud en het veroorzaakt een hoop verwarring. Ik weet dat je dit misschien hebt meegemaakt en het is zeker een spel dat wordt gespeeld als je uitgaat en in relaties en het is disfunctioneel. Laten we even doornemen wat het is. Het ene moment gaat alles goed. Je hebt deze band hier, je gaat heen en weer en je voelt dat er iets gebeurt en je begint te genieten van de aandacht die je krijgt van een man. Voor je het weet, trekt hij zich terug en trekt zich terug in zijn grot en je vraagt je af, “Wat heb ik gedaan?” Je begint aan jezelf te twijfelen en denkt dat je iets verkeerd hebt gedaan. Je begint na te denken over wat je zei en wat je deed. Dit gedrag is extreem als een man zich zo terugtrekt en het gaat over machtsspel of je het nu duwen en trekken noemt en warm of koud, het is allemaal hetzelfde. Wat het doet is dat het je gefrustreerd en verward achterlaat.

Controle

De sleutel is om te begrijpen wat er gebeurt, zodat als je je gevangen voelt in deze cyclus, omdat het een patroon in een cyclus is, alles over controle en angst, dan kun je het snel herkennen voor wat het is. Er zijn een paar dingen die je kunt doen. Je kunt de vaardigheden en hulpmiddelen gebruiken die ik in mijn programma leer om intiemer te worden over wat er gebeurt en een gesprek uit te lokken. De persoon die dit doet, de man die dit doet, is niet in staat of geïnteresseerd om dit gesprek te voeren omdat hij dit gedrag gebruikt als een manier om jou te controleren. Of het nu bewust of onbewust gebeurt, wat er gebeurt is dat het een verlangen creëert en het creëert een achtervolging. Zodra hij zich terugtrekt, activeert dat het gevoel van: “Ik moet hem hebben.” Wat je wil doen is je hand uitsteken en achtervolgen. Dat is gewoonlijk wat u doet. U gaat, “Ik ga hem een vlug sms’je sturen en zien wat hij van plan is”. Je verzint misschien een excuus zoals, “Hij heeft het gewoon druk op het werk.” Sommige van deze rationele leugens die we onszelf vertellen om te proberen deze emotionele onbeschikbaarheid te rechtvaardigen.

Als je in deze touwtrekkerij met de man zit, is het beste wat je kunt doen, weglopen. Click To Tweet

Je zou kunnen zeggen dat hij zijn laatste relatie aan het uitzoeken is of dat hij het druk heeft op zijn werk. Hij heeft een groot project of zijn kinderen hebben hem op dit moment nodig. Dat zijn allemaal rationele leugens die je geest je vertelt om te voorkomen dat je ziet wat er aan de hand is, omdat je geest je probeert te beschermen tegen eventuele pijnlijke ervaringen. Op een bepaalde manier, beschermt je geest je, maar houdt het waardevolle informatie achter. Ik weet dat je dit gaat onthouden en het gaat je helpen in de toekomst. Er is dat gezegde, “Vlucht en zij volgen, volg en zij vluchten.” Dit is wat er gebeurt. Er is dit duwen en trekken dat gebeurt. Wat er gebeurt is dat wanneer je close begint te worden met iemand en de dingen gaan goed en er is wat wederzijdse genegenheid en wat aandacht, dan geniet je daarvan en het voelt goed en je wilt meer van dat. Het begint je te doen verlangen naar een stabiele relatie. Dat wil je wel. Je begint in die richting te bewegen.

Wat er gebeurt is wanneer een man zich terugtrekt, het creëert een automatische reactie in je om hem te achtervolgen omdat je terug in dit gevoel wilt komen. Je wilt het object zijn van zijn genegenheid en zijn aandacht die goed voelde. Deze fase is als een kraal. Het is de hete fase en het is ontworpen om je in de poort te krijgen die leidt naar de kraal waar je later zal worden opgetuigd. Dat heb ik op internet gelezen. Het is gemaakt om de haak in je mond te krijgen en je wint. Dat is de hete fase. De koude fase is ontworpen om je te laten verlangen naar meer aandacht, zodat je zult achtervolgen. Beide fasen zijn disfunctioneel. Als je in deze fase met een man komt, realiseer je het je misschien niet, maar wat je hebt gedaan door een man te achtervolgen is dat je je hebt onderworpen aan de emotionele en psychologische behoefte van een man om jou te controleren. Veel daarvan komt van controle nodig hebben om je veilig te voelen. Ik zeg niet per se dat het slecht is, maar het is zeker iets waar je je bewust van moet zijn, zodat je ermee om kunt gaan. Het is een dans en het heeft een cyclus. Het is duwen en trekken.

Comfort And Discomfort; Power And Intimacy

Hij trekt weg, jij gaat achter hem aan en dan krabbelt hij terug. Jij trekt je terug en dan komt hij naar je toe en zo gaat het maar door tot je je bewust wordt van het patroon. Er is een verschil tussen wanneer een relatie een klein hikje heeft, wanneer je elkaar voor het eerst ziet en je elkaar leuk vindt en je je kwetsbaar begint te voelen. Dat zijn normale gezonde gevoelens. Het is normaal dat een man zich terugtrekt en nadenkt over zijn positie en gevoelens. Wanneer dat gebeurt en je hebt een bepaald niveau van intimiteit, dan wil je een gesprek uitlokken en die man vragen om met je te praten over het zich terugtrekken. Je wilt op dat moment meer intimiteit creëren en niet meer afstand, want als er afstand is, dan is het gewoon een spel. Als je in een relatie zit en een man is emotioneel in je geïnvesteerd, dan zal hij dat gesprek met je willen hebben, ook al is het een ongemakkelijk gesprek.

Wat er gebeurt is dat je van een fase van comfort gaat en dan kom je dichter bij elkaar en dan ga je door een fase van ongemak omdat je zone groeit. Je bent uit je comfort zone. Je gaat van comfort naar ongemak en weer terug naar comfort, alleen je zone is gegroeid en dat heet een paradigmaverschuiving. Als je van comfort naar ongemak gaat en je gaat niet meer terug naar die zone, dan betekent dat dat de relatie zich niet gaat ontwikkelen. Een man die dat warme en koude spel speelt heeft uitbarstingen van warm, maar het resulteert niet in een voorwaartse dynamiek. Dat is het probleem. Het is een spel. Het is warm en koud en dat is opwindend voor hen omdat ze de controle over je hebben, maar de oorzaak van dit gedrag is dat het een wanhopige poging is om controle te krijgen over het oncontroleerbare en dat is liefde. Hij probeert controle te krijgen over het oncontroleerbare en dat is liefde.

Een man die het op veilig wil spelen, zal zichzelf nooit toestaan liefde te ervaren. Hij gaat zijn teen in dat zwembad dopen en hij gaat ermee spelen, maar hij gaat zich er nooit aan binden omdat hij te bang is om gekwetst te worden. Hij heeft vertrouwensproblemen. Hij heeft angst voor intimiteit en je kunt hem niet blijven achtervolgen omdat je hem alleen maar verder weg duwt. Het geeft ons het gevoel dat een man alle macht heeft, maar de echte macht zit in de intimiteit. Echte macht zit in intimiteit en je vermogen om contact te houden op een intieme manier. Dat is waar de echte kracht vandaan komt. Als je die innerlijke kracht en vertrouwen hebt, dan heb je geen angst om open en eerlijk tegen hem te zijn als hij zich terugtrekt, omdat je weet en erkent dat dit een kans is om dichterbij te komen. Als hij die kans niet grijpt, is dat een duidelijk teken dat hij het spel speelt. Hij oefent die controle uit zodat hij niet gekwetst kan worden, zijn voeten niet nat kan maken, niet met jou in het zwembad kan springen en in het diepe kan gaan zwemmen.

Hij gaat op veilig spelen en dat is disfunctioneel, vooral als je op zoek bent naar een relatie en een levenspartner. Gewoon een bewustzijn over dit spel gaat om u te helpen, want als het gebeurt met je, je gaat om het te herkennen voor wat het is. Dat is hoe je de tafel in je voordeel draait, door het te herkennen. Ik sprak met een van mijn cliënten en ze reikte me de hand en ik wilde haar wat steun geven. Ze werkt in mijn programma en ze zei dat ze uitgaat met een man. Ze zijn intiem geworden en ze heeft met hem gesproken over wat ze zoekt en wat ze op lange termijn wil. Ze wil trouwen en kinderen krijgen. Hij zei dat hij dacht dat hij daar niet klaar voor zou zijn en zij zei: “Dat is wat ik wil. Nu je dat weet, kun je contact met me opnemen of niet, maar ik ga je niet achterna.” Hij zei, “Oké, eerlijk genoeg.” Een paar dagen gingen voorbij en hij belde haar en ze was aan het eten, dus nam ze de telefoon op. Ze heeft een snel gesprek met hem. Hij belde gewoon om gedag te zeggen en toen belde ze mij en ze zei, “Wat moet ik doen?” Ze zegt, “Ik denk dat ik hem morgenvroeg een sms ga sturen.” Ik heb zoiets van, “Nee, dit is precies wat er aan de hand is. Hij gedraagt zich warm en koud.

Warm en koud: Een man die op veilig wil spelen, zal zichzelf nooit toestaan liefde te ervaren.

Hij wacht drie dagen, belt haar op en dan ontstaat dat verlangen en dat verlangen om weer het middelpunt van zijn aandacht te zijn, waarbij zij haar eigen vermogen opgeeft om haar emotionele behoeften te voeden en te verzorgen. Ze zoekt een ander, een externe bron, zodat ze weer in het spel komt. Het systeem begint weer te werken en daar gaat het patroon. Ze stuurt hem een sms en nu zijn ze weer terug in deze dans. Er gaan weer twee weken voorbij en dat is wat er gebeurt. Je verliest tijd en daarom wil je je hiervan bewust zijn en ervoor zorgen dat je er niet in blijft hangen. Als dat wel zo is, weet dan dat dit bewustzijn van het lezen van deze blog, als het met je resoneert, je eerste stap is in het veranderen en verschuiven van dat patroon en het stappen in iets functionelers voor jezelf.

Als je het patroon eenmaal herkent, krijg je er vrijheid van. Als je in dit patroon, weet dat alles wat je hoeft te doen is stoppen met contact met hem en lang genoeg wachten op hem om terug te komen rond als hij van plan is om en je zult je antwoord hebben of je kunt gewoon een afspraak maken om met hem te praten. Dat is wat ik denk dat het meest functioneel is. Zeg, “Heb je morgenavond een paar minuten? Ik zou graag even gaan zitten en met je praten over wat er aan de hand is.” Als hij die afspraak maakt, dan heb je iets. Je hebt iemand die niet bang is om intiem en echt te zijn, want dat is waar het allemaal om draait. Deze persoon wil niet echt zijn. Hij wil gewoon een spelletje spelen. Het is belangrijk dat je deze vragen stelt en dat is waarom het belangrijk is en ik moedig jullie allemaal aan om zoveel mogelijk vragen te stellen voordat je emotioneel betrokken raakt. Het is zo veel gemakkelijker om vanuit die plaats nieuwsgierig te zijn naar iemand en waarom ze doen wat ze doen.

Touwtrekken

Ik ga tonnen ondersteuning bieden bij het beantwoorden van deze vragen en het creëren van veel training over al deze verschillende scenario’s in mijn programma, mijn Engaged at Any Age jaarprogramma dat ik e-mails verstuur en training creëer en deze uitnodiging creëer zodat we kunnen samenwerken. Ik ben erg gepassioneerd over het helpen van jullie allemaal om intiemer te worden in je relatie zodat je die diepe, sappige, zielvolle relatie kunt hebben die jullie allemaal naar me uitreiken en me vertellen dat jullie willen. Het zal een beetje werk vergen. Je zult uit je comfort zone moeten stappen en uit die angstige plek moeten stappen waar je nu bent en wat emotionele risico’s nemen. Hoe groter het risico, hoe groter het spel.

Als je in dit touwtrekken met een man, het beste wat je kunt doen is weglopen. Snij je verliezen. Uw tijd is beter besteed met iemand die meer functioneel is. Als je vraagt om dat gesprek en je krijgt een reactie van woede of defensieve of ze geven je een schuldgevoel trip zeggen: “Ik ben veel werken.” Dit onthult veel voor jou dus je wilt die vragen stellen en noteer hun reactie. Als hij niet op je reageert of zich afsluit, dan zit daar informatie in waar je naar moet kijken. Zorg ervoor dat je doorgaat en de vraag stelt. Heb de moed om de vraag te stellen. Als je geen antwoord krijgt, dan is dat je antwoord. Die persoon heeft niet de vaardigheden om het soort relatie te hebben dat jij wilt omdat je veel emotionele moed nodig hebt om deze vragen te stellen. Je maakt jezelf kwetsbaar voor hem, zodat je dieper kunt gaan. Als hij daar niet op reageert, dan laat dat je iets weten dat je moet weten over die man.

Extended Travel Experiences

Iedereen die recht door zee en eerlijk is, is iemand met wie je een relatie wilt hebben. Iemand die spelletjes speelt in plaats van echt te kunnen zijn, is niet iemand met wie je een relatie wilt hebben. Ik heb wat vragen hier, “Hij stopte met bellen. Ik reikte hem de hand en was nog steeds open. Ik bood aan om te praten, maar hij heeft het herhaaldelijk vermeden. Ik wil een man die mij wil en duidelijk is dat hij mij wil. Hij is degene die op de eerste dag al de verbintenis gesprekken bracht dat is waarom ik het opende in het begin?” Er is niets dat je kunt doen en er is niets dat je moet doen, want hij heeft duidelijk gemaakt dat hij niet geïnteresseerd is om dieper te gaan. Hij is bang. Hij is getriggerd en hij is bang. Dat weet je zeker.

Wat gaat hij met die angst doen? Of hij blijft uit contact met jou of hij stapt naar voren. Je moet die informatie over hem weten. Dat zegt je veel over hoe hij in een relatie met jou zal staan. Hoe pijnlijk het ook is als iemand dit doet, het laat je wel weten tot welk niveau van intimiteit hij op dit moment in staat is. Ik zou zeggen dat je close met hem bent geworden, maar je timing is niet goed. Laat je niet ontmoedigen. Bekijk dit als, “Ik heb iemand aangetrokken en we zijn close geworden. Ik ben een stap dichterbij omdat ik mezelf kwetsbaar heb opgesteld en ik weet hoe dat moet.” Ik wil dat je dat niveau van kwetsbaarheid blijft oefenen, want als je dat doet, zit er kracht in. Omdat je eerlijk bent en je spreekt de waarheid over wat je wilt. Het universum zal opstaan en je tegemoet komen met de overeenkomst van die vibratie. Dat is waarom je je niet wilt terugtrekken en je hart afsluiten. Je zult deze moeten laten gaan zodat de volgende kan binnenkomen. Dat is wat ik wil dat je doet.

Hier is de vraag die ik wil beantwoorden. Een meisje wil weten, ze heeft foto’s van uitgebreide reiservaringen in India, IJsland, Italië, wandelen door Portugal, een verblijf van een maand in Nederland. Is dat te veel?” Ik zou zeggen: ja. Dat is te veel om op je profiel te zetten omdat je de scammers zou kunnen triggeren. Het zou een oplichter triggeren, dus ik zou dat er niet allemaal opzetten. Een of twee foto’s van reizen. Je wilt genoeg intrige creëren zodat ze contact met je opnemen maar niet het hele verhaal vertellen. Als je te veel deelt in je profiel, kan dat mannen intimideren of die scammers uitnodigen om je te achtervolgen en dat wil je niet. Dat is een overshare. Die informatie is wat je aan je date wilt overlaten. Deel niet te veel op je profielen, want je zult wat drama uitnodigen en dat wil je niet.

Je emotionele gezondheid en welzijn is jouw verantwoordelijkheid. Het is niet de taak van een man om je beter te laten voelen. Click To Tweet

De andere vraag die ze had, iemand schrijft op je foto’s en ze geven er commentaar op en ze reageert terug met een aangename manier en dan is dat het. Hier is het probleem met dat, wanneer iemand een opmerking maakt op je foto’s, op je profiel, dat is een geweldige kans voor jou om een vraag terug te stellen. Ik had een vrouw waarmee ik sprak en ze zei dat er een man was met een foto van zijn honden. Ze gaf commentaar op zijn honden en ik zei, “Wat zei je?” Ze zei, “Ik hou van dat ras. Dat is één van mijn favoriete hondenrassen.” Ik heb zoiets van, “Dat is het?” Ze stelde geen vraag die om een antwoord smeekte. Ik heb zoiets van, “Je hebt een kans gemist.” Zorg ervoor dat je vragen stelt. Als hij een opmerking maakt op je profiel zoals, “Mooie jurk of geweldige benen of wat dan ook.” Je kan zeggen, “Die jurk brengt een hoop mooie herinneringen terug. Ik was in San Francisco toen ik hem kocht. Ben je in de stad geweest?” of zoiets. Leid het in een gesprek, zodat hij moet reageren op je en antwoord op je vraag. Gebruik die commentaren op je foto’s om meer gekheid te creëren die hopelijk tot een date leidt. Het zijn altijd vragen. Stel veel vragen en zo krijg je antwoorden en verbinding.

Reaching Out To A Man

De volgende vraag is: “Is het oké om uit te reiken naar een man op een datingsite?” “Absoluut.” Dat is waar het allemaal om draait. Je moet goed worden in dit geklets. Als je een man op een dating site aanspreekt, is het geen afspraakje, het is net als flirten met een man op een netwerk evenement. Je zegt gewoon, “Hoe gaat het met je? Wat zijn je zaken? Wat is het beste dat je deze week is overkomen?” Je knoopt gesprekken aan met vreemden. Je wordt niet het hof gemaakt totdat ze je mee uit vragen, maar je kunt het wel proberen. Je kunt ze laten weten dat je geïnteresseerd bent door met ze in gesprek te gaan via instant messaging en door een e-mail te sturen. Je stuurt een e-mail en het is gewoon een klein briefje. Het is een vraag en een opmerking. Je kijkt naar hun profiel en geeft commentaar. Misschien leunen ze tegen een coole auto. Het lijkt erop dat mannen graag foto’s plaatsen van hen leunend tegen een coole auto. Je kan iets zeggen over de auto en hem dan een vraag stellen. Stel hem een vraag als, “Hoe snel kan die auto gaan?” Stel vragen en wees er speels over.

Deze vragen moeten luchtig en leuk zijn en bijna een beetje plagen. Een beetje ondeugend. Een beetje goede plagerij gaat een lange weg, want het is al ongemakkelijk genoeg. Je bent aan het flirten met een volslagen vreemde, maar wat je doet is hem genoeg intrigeren om hem de hand te reiken en het gesprek voort te zetten. Ik raad aan dit te doen via instant message. Het is een goede manier om te oefenen als je je gevoelig, verlegen en nerveus voelt om dit te doen. Een goede plek om te oefenen is instant messaging op je dating sites. Wat je doet is oefenen met het sturen van berichtjes naar mannen die op hetzelfde moment als jij online zijn. Met de bedoeling om een beetje heen en weer te gaan en dan te zeggen, “Ik moet gaan. Leuk met je gesproken te hebben.” Ga van het gesprek af, ga van de instant messenger af en laat het dan aan hen over om contact met je op te nemen. Ze hebben naar je profiel gekeken, ze weten hoe ze je kunnen bereiken. Ik zou dit drie of vier keer doen als je online bent, maar het belangrijkste is om dit alleen te doen met mannen die online zijn op hetzelfde moment dat jij online bent.

Hot And Cold: Deel niet te veel op je profielen, want dan nodig je drama uit dat je niet zou willen.

Kracht in triggers

Je wilt geen e-mails sturen naar mensen die niet online zijn. Ik raad je aan om dat ook te doen, maar dit is een strategie om je te helpen uit je comfortzone te komen om betrokkenheid te creëren en er plezier mee te hebben en je bent niet op zoek naar hen om je uit te vragen. Je zegt, “Ik moet gaan. Geweldige verbinding.” Geef hem een kleine knipoog en dat is het dan. Het is aan hen om je te achtervolgen, maar jij hebt het geregeld. Ik raad je dit aan omdat het je zal helpen ongevoelig te worden voor dit hele dating proces. Ik weet dat het veel angst oproept en veel angst voor afwijzing. Dat is wat het triggert en breng het op. Laat die triggers naar boven komen want er zit kracht in die triggers. Er zit informatie in die triggers. Je emotionele triggers vertellen je iets over jezelf waar je naar moet kijken. Je moet jezelf de vraag stellen, “Wat vertellen mijn emotionele triggers mij over mezelf?” Als je getriggerd wordt, dan is dat iets wat er van binnen in je omgaat. Meestal is het een angst voor afwijzing. Wijs jezelf niet af in het proces. Als je dat voelt, wil je kijken en jezelf afvragen, “Wat is er met mij aan de hand? Wat probeert mijn emotionele trigger me te vertellen over mezelf?” Vraag jezelf af, “Wat voel ik?”

Volg het naar de bron. Zoek het tot op de bodem uit. Ga naar de oorzaak van datgene waardoor je je zo voelt, want het kan je veel macht ontnemen. Als je geen actie onderneemt om je beter te voelen, dan is dat jouw schuld. Dat is jouw verantwoordelijkheid. Je emotionele gezondheid en welzijn is jouw verantwoordelijkheid. Het is niet de taak van een man om je beter te laten voelen, dat is de jouwe. Wat Michael en ik hebben is, ik zorg voor mij voor jou en jij zorgt voor jou voor mij en dat is een zeer functionele manier om naar afspraakjes te kijken. Je emotionele behoeften zijn precies dat. Het zijn je emotionele behoeften, dus als je voelt dat deze behoeften naar boven komen, zorg ervoor dat je ze vervult en laat jezelf niet in de steek in het dating proces en dan het lef hebben om mannen de schuld te geven van je emotionele instabiliteit. Het dating proces is een fantastische manier om veel diep emotioneel werk te doen omdat het veel dingen naar boven brengt die je toch al moet opruimen. Je wordt een zeer functionele en emotioneel volwassen vrouw en je krijgt een man op hetzelfde moment. Ik zeg dat dat fantastisch is en dat het zo lang duurt als het duurt.

Practice Receiving

Hoe eerder je begint met het doorwerken van deze emotionele triggers en het begrijpen van het spel van warm en koud, hoe beter je in een relatie zult zijn en hoe meer ruimte je kunt houden voor die relatie. Laat me deze laatste vraag beantwoorden. “Ik liet deze week een jongen de deur voor me opendoen. Ik voelde me trots omdat je in mijn gedachten opdook terwijl je stem altijd zei: oefen met ontvangen en laat mannen dingen voor je doen.” Ja, ontvangen. “Ik ontvang. Ik ontvang. Ik ontvang.” Dat is de mantra. Laat een man naar je toe komen. Je kunt de zakdoek laten vallen, dat online flirten doen, maar zorg ervoor dat je toestaat waar je om vraagt binnen te komen door mannen niet te achtervolgen, want ze zullen achtervolgen. Ze houden van een goede achtervolging. Geef hem er een. Geef ze een run voor hun geld en ze zullen dat geweldig vinden. Hoe meer je dat doet, hoe leuker het is voor iedereen en hoe meer potentieel voor een relatie. Want mannen houden van een uitdaging en ze willen je voor zich winnen. Als je niet in de ontvangende modus blijft, kunnen ze hun interesse verliezen.

Het voelt goed om een man in zijn kracht te laten stappen. Ze willen in hun macht stappen en als we die ruimte niet houden, dan ontkrachten we hen door onze deuren te openen en dingen te krijgen die zij voor ons kunnen krijgen. Je wilt die balans in de vrouwelijk-mannelijke energie mooi in beweging houden door in je ontvangende modus te blijven. Ik laat je achter met de mantra: “Ik ontvang,” want je bent het waard en je verdient het. Je verdient het om alles te hebben wat je wilt. Er is niets dat je wel of niet zou moeten willen. Je moet verwachten dat je krijgt wat je wilt. Dat is wat ik wil dat je hoort. Verwacht te krijgen wat je wilt, maar je moet er wel om vragen. Ik hoop dat dit behulpzaam was. Dank u voor uw aanwezigheid hier. Stuur me alsjeblieft je vragen, zodat ik meer trainingsvideo’s voor je kan maken. Veel liefs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.