Introducing the Atlas Obscura Podcast

Grey Towers, het weelderige familie-/zomerhuis van de oprichter van de United States Forest Service, staat er nog steeds als waarschijnlijk het grootste, zo niet het enige landhuis dat bewaard is gebleven en wordt geëxploiteerd door het bureau dat hij oprichtte.

Het grote landhuis dat bekend staat als Grey Towers staat in Milford, Pennsylvania en werd in 1886 gebouwd door behangmagnaat James Pinchot. Het huis werd gebouwd in een duidelijk Franse stijl als eerbetoon aan het vaderland van de familie. Het meest opvallende kenmerk van het zomerhuis was het paar hoge torens met pieken die aan de zijkanten uitstaken en het gebouw zijn naam gaven. De meeste materialen die voor de bouw werden gebruikt waren van lokale oorsprong, maar de oudere Gifford kreeg uiteindelijk spijt van zijn vernietiging van de plaatselijke wildernis en begon zelfs een tijdlang een kleine bosbouwschool op het landgoed.

Het landgoed werd in het begin van de 20e eeuw doorgegeven aan zijn zoon, Gifford Pinchot. Gifford was in 1905 het eerste hoofd van de United States Forest Service geworden, waarbij hij zich liet leiden door de milieuopvattingen van zijn vader. Gifford en zijn vrouw bleven het toch al mooie landgoed uitbreiden met een omgracht bijgebouw dat als kantoor- en opslagruimte werd gebruikt, en een unieke eettafel in de open lucht met in het midden een poel waarin schalen met voedsel werden rondgedreven waaraan de gasten die aan de rand zaten, konden deelnemen. Deze functie werd genoemd, “The Finger Bowl.”

Het landgoed werd geschonken aan de Forest Service in 1963, en het agentschap blijft de ruimte te onderhouden tot op de dag, een van de weinige National Historic Landmarks onder hun hoede. Rondleidingen door het landhuis zijn beschikbaar, hoewel diners in The Finger Bowl zijn waarschijnlijk een ding van het verleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.