Monomeren

Methylmethacrylaat (MMA)

MMA is de essentiële bouwsteen voor op acryl gebaseerde producten. Het polymeriseert gemakkelijk tot harsen en polymeren met uitstekende prestatiekenmerken. Daartoe behoren een uitstekende duurzaamheid, sterkte, transparantie en UV- en slijtvastheid. Het kan met andere monomeren worden gepolymeriseerd om een breder gamma van producten te vormen die gewoonlijk voor coatings en kleefstoffen worden gebruikt. Het wordt ook gepolymeriseerd tot een vaste vorm voor gebruik in artikelen zoals uithangborden, POS-displays, baden, kuuroorden, werkoppervlakken, autolichten en -bekleding, alsook tandprothesen, medische diagnoseapparatuur, flatscreenmonitoren, verlichting en nog veel meer. De unieke en kosteneffectieve recyclagemogelijkheid van methacrylaten stelt ons in staat een milieuvriendelijk voorstel te doen. Wij produceren ook een verscheidenheid aan andere functionele speciale monomeren, zoals methacrylzuur (MAA) en n-butylmethacrylaat (nBMA)

MAA

MAA wordt gevormd via de aceton-cyanohydrine (ACH)-route voor de productie van MMA en wordt gebruikt in vele toepassingen, waaronder de productie van speciale methacrylaten voor autolakken, in cementmodificeermiddelen, NBR-latex voor synthetische rubberhandschoenen voor eenmalig gebruik en in vinylesterharsen. MAA draagt bij tot een aantal bijkomende gunstige eigenschappen, waaronder oppervlaktehechting, taaiheid en chemische weerstand.

n-Butylmethacrylaat (nBMA)

nBMA wordt gevormd uit de verestering van MMA en wordt gebruikt in decoratieve verven voor buiten, auto’s, houtfinish en textiel, waar het duurzaamheid, UV- en vochtbestendigheid en een betere oplosbaarheid voor de hars biedt.

Andere HMA’s

Er wordt een reeks Hogere Methacrylaten verkocht, waaronder iBMA, EMA en 2-EHMA. Voor meer details over deze producten, gelieve ons te contacteren.

Klik hier voor toegang tot onze Veiligheidsinformatiebladen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.