Murphy’s Ranch

Diep in de heuvels van Los Angeles, 500 treden lager in een afgelegen canyon, ligt wat nu de overblijfselen zijn van een geheime Nazi schuilplaats uit de jaren 1930. Tijdens zijn hoogtijdagen had dit bolwerk 22 slaapkamers, een moestuin met verhoogde bedden, een elektriciteitscentrale, een machineloods, een reusachtige vleesopslagplaats, een volledig geïrrigeerde helling om voedsel te verbouwen, een schuilkelder en zelfs een watertank van 375.000 gallon. Ze bouwden ook meerdere cementen trappen op de zijkant van de naburige heuvel om te helpen met de landbouw en om te patrouilleren in het gebied. Op de top van de heuvel staat het smeedijzeren hek, dat ooit zwaar werd bewaakt om het landgoed beneden te beschermen.

Een echtpaar genaamd Winona en Norman Stephens werd door een Duitser genaamd Herr Schmidt ervan overtuigd dat wanneer Duitsland uiteindelijk de oorlog zou winnen, de Amerikaanse regering zou instorten, wat zou leiden tot een tijd van anarchie in de Verenigde Staten. Het werd gebouwd door de Silver Shirts, een sinistere groep van 1930 fascisten die hun naam ontleenden aan Hitler’s Brown Shirts grass roots organisatie.

Nabij de huizen van acteurs en regisseurs zoals Stephen Spielberg, is de site een magneet geweest voor historici, curiositeit-zoekers en moderne nazi’s. Vandaag de dag ligt het griezelige monument in puin, vol met graffiti, en heel misschien in afwachting van de bulldozers, zodat het kan worden veranderd in een picknickplaats voor wandelaars – een snel te vergeten stukje Amerikaanse geschiedenis.

Historicus Randy Young vertelde de Sunday Express: Dit zou de zetel van het Amerikaanse fascisme moeten zijn, van waaruit Hitler op een dag de Verenigde Staten zou leiden. De buren waren een beetje geschrokken van de bouw en de vreemde gebeurtenissen, maar totdat de oorlog uitbrak, dachten ze dat het gewoon excentrieke mensen waren.’

Persoonlijke ervaring: De tweede keer dat ik lucht kreeg van een Nazi Hideout in Los Angeles, wist ik dat dat een top keuze zou zijn voor onze jaarlijkse verborgen CA road trip. Diep verscholen in een canyon tussen de luxueuze heuvels van de Pacific Palisades liggen de overblijfselen van een miljoenen commune die niet alleen de geschiedenis heeft van het verbergen van Nazi sympathisanten in afwachting van de omverwerping van Amerika, maar ook de woning was van beroemde kunstenaars zoals Henry Miller in de jaren 70.

De wandeling was prachtig en om in de canyon te komen moet je naar beneden lopen wat aanvoelt als een miljoen trappen. Je komt echter langs vele interessante ruïnes op je tocht. Dit is zeker de moeite waard.

Down we go!

We kwamen deze oude watertoren tegen op onze weg naar beneden. Dit was een deel van het eigendom:

Klimmen maar!

Resten van de moestuin:

Het krachthonk:

Van hieruit ga je ongeveer 5-10 minuten noordwaarts. Uiteindelijk kom je bij de machineloods:

We zijn niet langs dezelfde weg terug naar boven gegaan als we gekomen zijn. Ik hoopte meer interessante dingen tegen te komen, dus volgden we het pad naar het noorden, terug langs de weg die we gekomen waren. We hebben onderweg veel leuke dingen gezien:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.