Prince’s New Power Generation plannen najaarstournee

Peter Lodder*

Prince’s voormalige begeleidingsband the New Power Generation plannen een Amerikaanse tournee dit najaar.De tournee begint op 17 september in het District in Sioux Falls, South Dakota, en eindigt op 18 oktober in Turner Hall Ballroom in Milwaukee. Extra shows zullen binnenkort worden aangekondigd, terwijl tickets voor de onderstaande data deze week in de verkoop zullen gaan. New Power Generation zal ook meet-and-greet tickets aanbieden via hun website. Die evenementen zullen beperkt zijn tot 25 mensen, en alle deelnemers, evenals de bandleden, zullen gezichtsmaskers moeten dragen.

Ondanks de aankondiging van de tour, erkende de New Power Generation dat ze uiteindelijk misschien hun plannen moeten wijzigen als de bezorgdheid over COVID-19 doorgaat tot in de herfst. “We nemen niets van dit alles licht op, en hopen een deel te zijn van het brengen van wat vreugde aan Prince-fans als het land begint te heropenen,” zei leadzanger MacKenzie. “We weten dat er veel onbekend is en we zullen niets doen om onze fans (of onszelf) in gevaar te brengen. Maar als het inderdaad veilig is om door te gaan, zullen we dat doen in de meest energieke en funky geest mogelijk.”

De herfsttrekking markeert New Power Generation’s eerste grootschalige Amerikaanse tour sinds ze in 2016 herenigd zijn in de nasleep van de dood van Prince (de groep heeft verspreide one-offs gespeeld in de VS, hoewel het grootste deel van hun tournee in Europa, Japan en Australië is geweest). Samen met MacKenzie, de NPG line-up heeft Prince’s voormalige muzikaal directeur en toetsenist Morris Hayes, rapper en danser Tony Mosley, gitarist Levi Seacer, bassist Sonny Thompson, en drummer Brandon Commodore.

Populair op Rolling Stone

The New Power Generation begeleidde Prince oorspronkelijk op twee albums uit het begin van de jaren negentig, Diamonds and Pearls en Love Symbol, en verscheen op twee live-albums, One Nite Alone … Live! en C-Note. New Power Generation bracht tussen 1993 en 1998 ook drie eigen albums uit.

New Power Generation Fall Tour Data

September 17 – Sioux Falls, SD @ The District
September 18 – Fargo, ND @ Fargo Brewing Co.
September 19 – Minneapolis, MN @ The Dakota Jazz Club
September 20 – Superior, WI @ Earth Rider Brewery Fest Grounds
September 23 – Three Oaks, MI @ Acorn Theater
September 24 – Kent, OH @ The Kent Stage
September 25 – Cincinnati, OH @ Ludlow Garage
September 24 – Warrendale, PA @ Jergels Rhythm Grille
October 1 – Norwalk, CT @ Wall Street Theater
October 2 – Bethel Woods, NY @ Bethel Woods Event Gallery
October 7 – New York, NY @ Sony Hall
October 8 – Leesburg, VA @ Tally Ho Theatre
October 11 – Rocky Mount, VA @ Harvester Performance Center
October 17 – Urbana, IL @ The Canopy Club
October 18 – Milwaukee, WI @ Turner Hall Ballroom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.