Tina Turner’s hoopvolle 80ste verjaardagsboodschap na nierfalen en kanker

Muzieklegende Tina Turner heeft gesproken over het 80 worden vandaag, zeggende: “Het is alsof je een tweede kans op het leven hebt.”

De ster heeft een stellaire 60-jarige carrière gehad waarin ze meer dan 200 miljoen platen heeft verkocht.

Maar in de afgelopen jaren is de koningin van de Rock and Roll achtervolgd door een slechte gezondheid, waaronder een gevecht tegen kanker en een niertransplantatie.

Tina zei: “Ik ben 80. Wat denk ik wel niet? Hoe had ik gedacht dat ik op mijn 80e zou zijn? Niet zoals dit.

“Ik zie er goed uit. Ik voel me goed. Ik heb een aantal zeer ernstige ziektes doorgemaakt die ik aan het overwinnen ben. Het is alsof ik een tweede kans op het leven krijg.

“Ik ben blij dat ik een 80-jarige ben.”

Legendarische zangeres Tina Turner vertelt alles nu ze 80 wordt en geeft toe dat haar “medische avontuur nog lang niet voorbij is”(Image: Getty Images)

Tina, wier hits Simply The Best en What’s Love Got To Do With It omvatten, kreeg een lichte beroerte nadat ze in 2013 trouwde met de Duitse muziekuitbater Erwin Bach, 63, en moest opnieuw leren lopen.

Drie jaar later werd bij haar nierfalen en darmkanker geconstateerd.

Doctoren behandelden de kanker door een deel van haar darm te verwijderen, maar haar nierproblemen werden erger en ze overwoog geassisteerde zelfmoord.

Maar toen gaf Erwin haar een van zijn eigen nieren, en Tina onderging in april 2017 een succesvolle transplantatieoperatie.

In de afgelopen jaren werd de Queen of Rock and Roll achtervolgd door een slechte gezondheid, waaronder een gevecht tegen kanker en een niertransplantatie

De zangeres, die nu in Zürich, Zwitserland, woont, opende zich over haar gezondheidsstrijd in een memoires vorig jaar.

Ze zei: “Ik weet dat mijn medische avontuur nog lang niet voorbij is. Er is altijd een andere test, een andere doktersafspraak of biopsie om door te komen.

“We zijn hier allebei nog steeds dichter bij elkaar dan we ooit hadden gedacht en dat is reden voor een feestje.”

Tina kreeg een lichte beroerte na haar huwelijk met de Duitse muziekman Erwin Bach, 63, in 2013 en moest opnieuw leren lopen.(Image: GETTY)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.