Waar kun je als jonge professional in Londen wonen?

Wat is de beste buurt om als jonge professional in Londen te wonen?

Elke Londense postcode heeft zijn eigen persoonlijkheid. De jonge professionals die de voorkeur geven aan een bruisend nachtleven zouden gefascineerd kunnen zijn door Oost-Londen, terwijl huurders die op zoek zijn naar een rustigere buurt zouden kunnen overwegen om naar West-Londen te verhuizen. Noord-Londen biedt een goede mix van de vorige twee, terwijl Zuid-Londen, nu de thuisbasis van veel lokale voorzieningen, steeds populairder wordt onder jonge professionals.

Afhankelijk van uw precieze verwachtingen, kunt u de voorkeur geven aan een van de verschillende postcodes… de video hieronder zal u helpen een algemeen idee te krijgen om uw zoektocht te beginnen!

Wat zijn enkele van de meest populaire gebieden?

Enkele van de meest populaire gebieden voor jonge professionals verhuizen naar Londen zijn:

 1. Shoreditch: beroemd om het bruisende nachtleven
 2. Dalston: waar huurders kunnen vinden van de Oost-Londen vibes op een budget
 3. Hackney Wick: bekend om de levendige kanaal-side cafes
 4. Fulham: een van de meest gezochte gebieden op Movebubble
 5. Maida Vale: rustige en schone buurt
 6. Camden: met zijn hipster markten
 7. Angel: met veel restaurants en bars
 8. Hampstead: beroemd om een van de mot mooiste parken in Londen
 9. Clapham: zeker de meest gewilde gebieden door jonge professional
 10. Battersea: West-Londen vibes tegen een lagere prijs
 11. Bermondsey: met veel lokale voorzieningen, waaronder markten en cafés

Hoe te kiezen wat het beste gebied voor u is…

Iedere dag schuren mijn team en ik het internet af en stampen de straten af om uit te vinden wat de beste evenementen in Londen zijn, huurprijzen in verschillende gebieden, waar mensen het over hebben en ja, waar mensen naartoe verhuizen in deze geweldige, gekke stad waar iedereen wil wonen.

Huren van onroerend goed voor de eerste keer als een jonge professional in Londen kan een ontmoedigende taak zijn en als je op zoek bent naar flats en huizen te huur in Londen (zoals duizenden doen elk jaar), kan het lijken als een hoop werk alleen maar om een gebied te beperken 😬 De stad is enorm en de druk van het vinden van een huurwoning snel heeft menig would-be-Londenaar tot tranen gereduceerd.

Maar maak je geen zorgen, dit artikel moet u helpen om uw zoekopdracht te beperken. Klik op de links om meer te weten te komen over elk gebied.

Wat zijn de meest gewilde gebieden in Londen?

Noord van de Theems is waar de meeste jonge mensen wonen, met tweederde van de 25-35-jarigen die wonen in wat wordt gezien als de meer trendy, meer gevestigde kant van de rivier. Van die leeftijdsgroep kiest 90% ervoor om in de zones 1, 2 en 3 van de metro te wonen. Dit komt vooral omdat het een goedkopere en eenvoudigere manier van reizen is, terwijl het ook een enorme keuze aan culturele hotspots en avondactiviteiten biedt.

Als je gaat verhuizen zul je de fantastische ultieme gids voor beginnende Londenaren zeker handig vinden!

Laten we de verschillende gebieden van Londen eens nader bekijken

Oost Londen

Oost Londen staat bekend om zijn bohemienachtige, coole, kunstzinnige bewoners. Toen West-Londen duurder werd, trokken massa’s afgestudeerden en mensen die betrokken waren bij of werkten in de lager betaalde creatieve industrieën naar het oosten en hebben nooit meer omgekeken. De resulterende gentrificatie is een onderwerp van discussie geweest, omdat de bewoners de demografie van hun geliefde gebied snel zagen veranderen om tegemoet te komen aan nieuwe smaken.

Artisan coffee shops, galeries, bars en restaurants begonnen op te duiken en dat heeft op zijn beurt de prijzen doen stijgen in wat tot dan toe een veel minder duur gebied was om te wonen.

Oost Londen is nu nog steeds een zeer levendige en eclectische scene. Meestal is het nog steeds goedkoper om in Oost-Londen te eten, te drinken en te wonen, maar de prijzen stijgen wel.

Enkele leuke plaatsen om in Oost-Londen te wonen zijn:

Shoreditch en Dalston

Image credit: teatimeinwonderland.fr

Als je op zoek bent naar een plek met een bohemienachtige, eclectische en ronduit geweldige mix van mensen, hoef je niet verder te zoeken dan Shoreditch. De E1-postcode is een van de origineelste en uniekste gebieden van Londen, waar de gesofisticeerde geldverdienende Liverpool Street- en City-bankiers samenwerken met markthandelaars, fashionista’s en siliciumrotonde-ondernemers. Het is een echte mix van de financiële, creatieve en media centra in Londen.

Als Shoreditch een beetje duur is, kijk dan eens naar Dalston. In de wijk Hackney (Hackney is een wijk, dus verwar het niet met de wijk Hackney, die ook in de wijk Hackney ligt – om verwarring te voorkomen). Door de Italiaanse Vogue uitgeroepen tot de coolste plek in Londen, is het gebied de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Huurprijzen beginnen bij ongeveer £ 2.900 per maand in Shoreditch en £ 1.900 in Dalston (gebaseerd op een woning met 2 slaapkamers). Als u in of in de buurt van Shoreditch woont, komt u in zone 2 van de metro.

Zoek naar woningen te huur in Shoreditch

Zoek naar woningen te huur in Dalston

Voor andere grote Oost-Londen gebieden kijk op de beste plaatsen om te wonen in Oost-Londen die ook omvatten:

 • Haggerston
 • Shadwell
 • Hackney Wick
 • Hackney Central
 • Stoke Newington (North East)

West Londen

West Londen staat bekend om duurder te zijn, huisvesting van de Londense boroughs die weerspiegelen wat de meeste mensen zich voorstellen als de grootse, traditionele Londense architectuur. Tv-programma’s als Made in Chelsea doen niets af aan dit beeld, waarbij rijke Londenaren worden afgebeeld terwijl ze door de geplaveide, met herenhuizen omzoomde straten rennen, cocktails drinken en kleine honden en veel grotere boodschappentassen bij zich hebben.

Image credit: Jaqueline Clair

Wat iedereen ook zegt, West-Londen is charmant. Met bomen omzoomde straten en goed onderhouden parken passen bij het gebied waar Hare Majesteit de Koningin woont (Buckingham Palace is het beroemdste huis van West-Londen).

Enkele leuke plaatsen om in West-Londen te wonen zijn:

Maida Vale

Maida Vale biedt een rustigere levensstijl, waar kinderen op straat kunnen spelen en het maakt “thuis” tot een plek ver weg van de drukte van Centraal Londen. Het is natuurlijk de thuisbasis van de Abbey Road studio’s en toeristen kunnen vaak worden gezien terwijl ze de iconische Beatles album cover naspelen op dat zebrapad!

Little Venice heeft een overvloed aan kosmopolitische bars en restaurants waar een rondvaart of een stevige wandeling u naar Camden Lock brengt. De relaxte houding en levensstijl maken Maida Vale de perfecte keuze voor mensen van het platteland die naar de stad willen verhuizen zonder in het diepe te springen!

flats met 2 slaapkamers kunnen worden gehuurd vanaf ongeveer £2800 per maand.

Zoek naar huurwoningen in Maida Vale

Acton

Wilt u een heel ander contrast dan Maida Vale, zoek dan niet verder dan Acton. Het gebied kan worden omschreven als meer gritty dan zijn West-Londen tegenhanger, maar biedt een zekere charme door de diverse menigte die het gebied bewonen.

De W3 postcode is een van de grotere gebieden van Londen en is onderverdeeld in West-, Noord-en Oost-Acton. De huurprijzen zijn goedkoper dan in Maida Vale en het gebied biedt een goed transportnetwerk met onder meer metrolijnen, treinstations, regelmatige busroutes en vanaf 2018 zal de Elizabeth Line door Acton lopen. Dus stap nu in voordat de prijzen springen.

2 slaapkamer woningen huren voor ongeveer £ 1.750 per maand.

Zoek naar woningen te huur in Acton

Als u denkt dat West rocks dan check out enkele van de beste plaatsen om te wonen in West-Londen met inbegrip van:

 • Kensington en Chelsea,
 • Notting Hill,
 • Fulham,
 • Shepherd’s Bush,
 • Holland Park,
 • Hammersmith,
 • Richmond (Zuid West)

Vind hier een huurwoning in Londen

Op zoek naar meer ideeën? Bekijk de ultieme gids voor de beste plekken om te wonen in Londen!

Noord-Londen

Noord-Londen is over het algemeen iets populairder bij gezinnen, maar dat betekent niet dat het geen geweldige plek is voor jonge professionals om te wonen. Camden en Angel (beide dicht bij Oost-Londen) worden hier genoemd en zijn beide populair bij jonge professionals dankzij de goede vervoersverbindingen, populaire uitgaansgelegenheden en een levendige scene na kantooruren.

Noord-Londen is een van de mooiste gebieden van Londen en het is gemakkelijk om verliefd op te worden. Populaire gebieden als Belsize Park en Hampstead zijn niet goedkoop, maar ze blijven populair bij een jonge, (over het algemeen) beter verdienende bevolkingsgroep.

Goede plaatsen om te wonen in Noord-Londen zijn onder andere:

Camden Town

Image credit: Camden Town London

Camden Town en een aantal van de omliggende gebieden bieden betaalbaar onroerend goed, samen met de een alternatieve levensstijl. Een van de leukste dingen van Camden is de verscheidenheid aan eet-, antiek-, muziek-, mode- en kunstkraampjes op de markt die langs het Regent’s Canal loopt. De naburige metrohalte is Kentish Town, dat naast Camden heeft aangenaam ogende studio flats vanaf £ 1,550 per maand.

Zoek naar eigenschappen te huur in Camden Town

Angel

Angel is in Islington, aan de noordelijke rand van het centrum van Londen, en is in de buurt van de actie, maar heeft zijn eigen sterke culturele en creatieve identiteit zonder dat er te veel toeristen na een of andere manier in geslaagd om onder de radar te blijven. Er is een grote mix van stad en artistieke media types noemen het thuis en de achingly cool kanaal-side cafes geven iedereen een plek om te nemen in alle actie!

Upper Street (of ‘Supper Street’ zoals de Evening Standard het hebben genoemd) heeft een enorme hoeveelheid restaurants en bars met gevarieerde voedingsmiddelen, terwijl de high-street winkels van de N1 centrum en vintage lekkernijen van Camden zijn geweldig om te winkelen. Twee bedden zijn meestal duurder per kamer dan 3/4 bedden, maar in de regel is in Angel de gemiddelde huurprijs voor een flat met twee bedden ongeveer £2,400 pcm. Zoek naar woningen te huur in Angel!

Bekijkt u ook eens:

 • St John’s Wood
 • Belsize Park (noord/west Londen)
 • Hampstead (noord/west Londen)
 • Finsbury Park

Zuidelijk van de Theems

Er zijn een aantal briljante plekken om te wonen ten zuiden van de rivier voor jonge professionals. Het kan wat moeilijker zijn om na een avondje uit in het centrum van Londen terug te keren naar bepaalde gebieden – maar nu de metro’s 24 uur per dag en 7 dagen per week rijden, zou dit niet zo’n probleem moeten zijn voor gebieden in Zuid-Londen die worden bediend door de Victoria- en Northern Line. Veel van Zuid-Londen heeft een Oost-Londen gevoel en gebieden als Brixton en Peckham gaan door dezelfde processen van regeneratie en ‘gentrification’ die Oost-Londen’s meegemaakt.

Er zijn een aantal prachtige boroughs zoals de Royal Borough of Greenwich in Zuidoost (populair gebruikt voor filmsets) naast artsy, Goldsmith student gebieden zoals New Cross, Deptford en Peckham die duidelijk minder grootse omgeving hebben. Al deze gebieden bieden hun eigen unieke persoonlijkheid en als je een beetje minder budget hebt, maar Londen toch ten volle wilt ervaren – bekijk deze plaatsen eens…

Zuidelijk van de Theems krijgt u meer waar voor uw geld. Zorg ervoor dat u kijkt op:

 • Battersea,
 • Wimbledon,
 • Clapham,
 • Clapham Junction,
 • Wandsworth,
 • New Cross,
 • Deptford,
 • Greenwich (zuid/oost Londen)

Battersea

Alle hebben geweldige restaurants, pubs en bars en veel gebieden ten zuiden van de rivier hebben grote parken en open gebieden. Battersea is een mix van jonge mensen en leuke gezinnen; de diversiteit is gemakkelijk te zien – tussen de commons (Wandsworth en Clapham) ontmoeten jonge moeders elkaar voor de lunch in een strook cafés, bars en restaurants met het label “Nappy Valley.”

Prijzen beginnen vanaf zo weinig als £ 2.000 te huur in Battersea, en veel van de plaatsen ten zuiden van de Theems zijn een geweldige plek om te beginnen in Londen, terwijl nog steeds in zones 1, 2 en 3 van de metro.

Zoek naar eigenschappen te huur in Battersea

Brixton

Een drukke maar koele wijk van Londen, Brixton is zeer populair bij jonge professionals die graag een goede tijd te hebben. De huur is niet gek duur en je vindt veel entertainment voor de deur van bars en biertuinen tot clubs, restaurants, voedselmarkten, winkels, bioscopen en nog veel meer.

Het is een multicultureel centrum, met bewoners van over de hele wereld en een rijke cultuur en geschiedenis om mee te gaan. Aan het eind van de Victoria lijn, heeft het geweldige vervoersverbindingen voor bovengrondse, ondergrondse, en buslijnen. U kunt een 2 of 3 slaapkamer woning in Brixton voor £ 1,200 pcm aan de goedkopere kant van de schaal.

Zoek naar eigenschappen te huur in Brixton

Tips en gratis hulp

We krijgen veel en veel van jullie e-mailen en posten op de blog dagelijks vragen om advies over waar te wonen in Londen. We hebben allemaal gedaan de verhuizing voor, dus we weten precies hoe verward of bezorgd je zou kunnen voelen.

Als je nieuw bent in Londen, vergeet dan niet te kijken naar de beste plekken om te wonen in Londen en de coolste plekken om te wonen in Londen!

Er zijn ook een heleboel geweldige artikelen, van het vinden van de beste kappers in Londen tot de beste plekken om te eten in Londen en de beste cocktailbars in Londen – en ook onze individuele gebiedsgidsen! We hebben het zelfs over hoe je een voorsprong te maken bij het huren. We werken deze voortdurend bij dus zorg ervoor dat u ze bekijkt of word lid van de nieuwsbrief om elke maand exclusieve inhoud te krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.