Grand Slam: De 10 bestbetaalde tennissers verdienden vorig jaar samen 340 miljoen dollar

De pandemie heeft de sport dit jaar echter zwaar getroffen, vooral voor aspirant-atleten die hoog genoeg in de gelederen proberen te komen. Zowel de ATP- als de WTA-tour werden begin maart opgeschort toen het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt zich verspreidde. En de U.S. Open van maandag zal worden gespeeld zonder fans op de tribunes, en met een aantal sterspelers die niet meedoen vanwege COVID-19 zorgen.

We volgden de nr. 1.700-gerangschikte tennisspeler in de wereld om een kijkje te krijgen in de minor leagues van tennis

Maar de spelers aan de top van de sport hebben een vangnet dankzij hun lucratieve endorsementdeals en investeringen. Sommigen kunnen het zelfs binnenharken zonder een racket op te rapen.

Neem de nummer 1 best verdienende atleet op de lijst, de Zwitserse Roger Federer, wiens inkomsten vóór belastingen van $ 106,3 miljoen tussen juni 2019 en juni 2020 hem niet alleen de best betaalde tennisspeler voor het 15e achtereenvolgende jaar maken, maar ook de best verdienende atleet op de planeet, aldus Forbes. En hij speelde slechts in 10 ATP-toernooien tijdens de scoringsperiode, waarvan hij er twee won. De 39-jarige zal de U.S. Open missen omdat hij herstelt van een blessure.

En dat is geen zweet, want hij verdiende het afgelopen jaar 95% van zijn inkomen buiten de baan, vooral na het tekenen van een $ 300 miljoen 10-jarig contract met Uniqlo in 2018 dat hem betaalt of hij speelt of niet. Hij heeft immers 20 Grand Slam singles-titels onder zijn riem, en zoals Uniqlo’s hoofd van global creative in mei aan Forbes vertelde: “We voelen dat de grootste impact van Roger Federer nog moet komen.”

Servische Novak Djokovic, die de Franse autofabrikant Peugeot US:PUGOY tot zijn sponsors rekent, is tweede op de lijst met $ 44,6 miljoen aan inkomsten vóór belastingen. Hij stond aan de kant nadat hij in juni COVID-19 opliep, maar is van plan deel te nemen aan de U.S. Open in New York, waar hij de favoriet is om te winnen. Maar de Spaanse Rafael Nadal, nummer 3 op de lijst met $40 miljoen, slaat de U.S. Open ook over. Het grootste deel van zijn verdiensten vorig jaar (65%, in feite) werden ook buiten het veld gemaakt, aangezien zijn honoraria voor optredens meer dan $ 1 miljoen bedragen.

MarketWatch

Japanse Naomi Osaka, die de Amerikaanse tennislegende Serena Williams voorbijstreefde. tennislegende Serena Williams om de best betaalde vrouwelijke atleet ter wereld te worden eerder dit jaar, is nummer 4 op de Forbes-lijst met $ 37,4 miljoen, terwijl Williams haar op de hielen zit op de vijfde plaats met $ 36 miljoen. Beiden zullen concurreren in de U.S. Open, en beiden hebben deals met zwaargewicht sponsors zoals Nike NKE en Procter & Gamble PG . En Williams heeft geïnvesteerd in meer dan 50 startups in de afgelopen zes jaar, en haar nevenprojecten omvatten een digitale winkel op Amazon AMZN .

Lees meer:Naomi Osaka haalt Serena Williams in als best betaalde vrouwelijke atleet ter wereld

Vrouwen maken 40% uit van de best verdienende tennisspeelsters op de lijst van dit jaar, maar mede-top 10-verdieners Ashleigh Barty (nr. 7, $ 13,1 miljoen) en Simona Halep (nr. 10, $ 10,9 miljoen) zullen niet meedoen aan het New York Open-evenement. In feite zullen vijf van de spelers in deze top 10 lijst niet spelen, waardoor sommige andere spelers een kans hebben om meer U.S. Open prijzengeld te winnen dit jaar.

Hier is de lijst van de top 10 meest verdienende tennissers in 2020, volgens Forbes:

1. Roger Federer (Zwitserland): $106,3M

2. Novak Djokovic (Servië): $44,6M

3. Rafael Nadal (Spanje): $40M

4. Naomi Osaka (Japan): $37,4M

5. Serena Williams (VS): $36M

6. Kei Nishikori (Japan): $32,1M

7. Ashleigh Barty (Australië): $13,1M

8. Daniil Medvedev (Rusland): $11,8M

9. Dominic Thiem (Oostenrijk): $11,1M

10. Simona Halep (Roemenië): $10,9M

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.