The Comprehensive Guide to All of Drake’s Tattoos

Als Torontonian, kan ik het niet helpen maar ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor Aubrey Graham, een woonplaats held en de artiest die we allemaal kennen als Drake. En morgen is een heel speciale dag voor The 6 God: het is zijn verjaardag. De rapper, zakenman en basketbalsuperfan van oktober wordt 33 jaar oud. En om die dag te vieren – die ruwweg samenvalt met een volledig decennium sinds zijn professionele, commerciële muziekdebuut met het in 2009 uitgebrachte So Far Gone – hebben we een intensieve inventarisatie gemaakt van de Instagram van @champagnepapi om onze (relatief) complete gids voor Drake’s tatoeages te presenteren.

Een portret van Lil Wayne

Bekijk deze post op Instagram

🤘🏽

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 24 Jul, 2017 om 7:57pm PDT

Hoewel je een paar tatoeages kan zien in deze pic, zijn we gefocust op het grote portret dat op de achterkant van Drizzy’s arm staat. De rapper kreeg in 2017 een realistische weergave van Lil Wayne’s gezicht als een gerapporteerd eerbetoon aan de man die zijn carrière kickstartte (Lil Wayne tekende Drake voor zijn muzieklabel, Young Money Entertainment, in juni 2009).

The Beatles op Abbey Road

Bekijk deze post op Instagram

Woord van advies draag geen gave voetbalkleding in het buitenland 😂 Begon bijna een oorlog aan de bar

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on Sep 30, 2019 om 8:53pm PDT

Dit Beatles-ontwerp, ondanks dat het een van zijn nieuwere stukken is, wordt algemeen beschouwd als Drake’s meest controversiële tatoeage. Nadat Drake verschillende decennialange Billboard Hot 100-records had gebroken die voorheen in handen waren van het legendarische Britse pop-rockkwartet, koos hij voor een onderarmtatoeage met een fijne lijn van de Fab Four, geïnspireerd op de cover van hun album Abbey Road uit 1969. Maar in dit ontwerp staat Drake voor de band en zwaait hij terug naar de leden. De inkt veroorzaakte veel discussie op Twitter, met veel mensen boos op Drizzy voor zelfs suggereren dat hij een superieure kunstenaar is.

Een all caps quote voor “All Kinds”

Bekijk deze post op Instagram

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 17 Okt, 2018 om 4:22am PDT

Even Drake krijgt vriendschapstatoeages. Volgens Toronto Life is dit lieve, minimale ontwerp een knipoog naar enkele van zijn beste vrienden, die de zin vaak gebruiken. Als je bewijs nodig hebt, Drizzy tweette de woorden letterlijk in 2011.

Deze weerbarstige, vlammende schedel

Bekijk deze post op Instagram

Hot skulllll for the Boy 🔥💀 @champagnepapi 💀🔥

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on Nov 10, 2016 at 12:23pm PST

Een flink aantal van Drake’s tatoeages zijn gedaan door de Insta-beroemde en in LA gevestigde eennaalds tatoeëerder Dr. Woo. De theorie achter dit stuk is dat het is geïnspireerd door Popcaan, een dancehallartiest die eerst met Drizzy samenwerkte voordat hij zijn eigen deal tekende met het platenlabel van de rapper, OVO Sound. Popcaan heeft een langdurige relatie met het woord ‘unruly’ dat verschillende songtitels omvat (“Unruly Rave,” “Unruly Law,” en “Unruly Prayer,” onder anderen) en een muziekfestival genaamd Unruly Fest.

Een microportret van zijn vriend Fif

Bekijk deze post op Instagram

Was vereerd om eerbetoon te brengen door “FIF” te tatoeëren op mijn broer @champagnepapi , Rust in vrede 🙏🏼 #foreverfif #tattoo #tattoos #tats #ink #inked #toronto #canada #dynamicink

A post shared by Inal Bersekov (@inalbersekov) on Sep 17, 2017 at 7:06pm PDT

Als het je nog niet was opgevallen, weet dan dat Drake iets heeft met portretstukken – zowel op grote als op zeer kleine schaal, waaronder deze teeny tattoo van zijn goede vriend en OVO-filiaal Anthony Soares (aka Fif). Slechts een paar dagen na de tragische dood van Fif, kreeg Drake een micro-portret (denk niet eens een paar centimeter breed) van zijn vriend van Inal Bersekov, een tatoeëerder die gespecialiseerd is in de realisme stijl.

6-7. Het Oog van Horus en een Jack-o-Lantaarn

Bekijk deze post op Instagram

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 26 sep, 2018 om 11:18pm PDT

De twee stukken waar we op deze foto naar kijken zijn het zwartwerk oog op Drake’s linker bicep en de jack-o-lantern net boven zijn rechterpols. Het oog, dat eigenlijk het Oog van Horus is, een oud Egyptisch symbool voor bescherming, is een cover-up die over de vorige CN Tower-tattoo van de rapper is gezet. En, volgens Toronto Life, is de jack-o-lantern een symbool van Drake’s favoriete maand-oktober, zijn geboortemaand

Een bijpassend haaienontwerp

Bekijk deze post op Instagram

Boston 🍀

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 7 sep, 2018 at 4:04pm PDT

Als je een Drake-fan OF een Rihanna-fan bent, weet je dat ze een tumultueuze relatie hebben gehad, naar verluidt inclusief een korte, romantische fling. Tijdens het hoogtepunt van hun vriendschap, kreeg het paar bijpassende tatoeages van haaien – hierboven zie je Drake’s stuk op zijn binnenste rechter onderarm. Rihanna liet de haaien zetten door Keith “Bang Bang” McCurdy en hoewel het nooit helemaal bevestigd is, wordt aangenomen dat Bang Bang – die gespecialiseerd is in de zwart-grijze realistische stijl – ook Drake’s tatoeage heeft gezet.

Deze letterlijke hommage aan de 416

Bekijk deze post op Instagram

416. OVO.

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on Aug 4, 2012 at 4:12pm PDT

Drake’s liefde voor zijn hometown is intens. (Het was moeilijk om hem te missen tijdens het kampioensseizoen van de Raptors op zijn tribuneplaats). En hij is zo’n fan van Toronto dat hij in 2012 koos voor het primaire netnummer van de stad, 416, als een enorme, maar minimaal vormgegeven tatoeage aan de zijkant van zijn ribbenkast.

Een fles Drakkar Noir

Bekijk deze post op Instagram

🇸🇪🇨🇦 “Meer Leven” 🌸🐝 @champagnepapi #bishoprotary #nocturnalink #inkeeze #radiantcolorsink #morelife #drakkar #noir #drake #hasselbladx1d

A post shared by Niki Norberg (@niki23gtr) on Mar 20, 2017 om 9:19am PDT

Om de release van zijn 2017 playlist More Life te vieren, kreeg de artiest nog een zwart-grijze tattoo die, net als sommige van zijn andere stukken ook, doordrenkt is van nostalgie. Diehard Drizzy-fans weten dat zijn Twitter-handvat vele jaren geleden @Drakkardnoir was – naar de beroemde cologne – waarvan de fles nu de achterkant van zijn schouder siert.

Deze metafoor voor More Life

https://www.instagram.com/p/BRxsJbNFaLZ/

De fles Drakkar was echter niet het enige stuk dat Drake aan zijn tatoeagecollectie toevoegde om More Life te vieren. De bloem en de bij – een van zijn weinige kleurrijke ontwerpen – is gebaseerd op afbeeldingen die in het promotiemateriaal voor de plaat zijn gebruikt en zou zelfs een metafoor kunnen zijn voor het idee van ‘meer leven’, aangezien bijen stuifmeel van plant naar plant verspreiden, waardoor nog meer planten kunnen groeien.

Denzel Washington als Bleek Gilliam

Bekijk deze post op Instagram

“Mo’ better blues” eerste sessie op mijn broer @champagnepapi , zoals gewoonlijk bedankt voor je vertrouwen. “Clarke: ‘Cause mo better makes it mo better” @denzelwashington1 @officialdenzel #denzelwashington #mobetterblues #tattoo #tattoos #tats #ink #inked #canada #toronto #jazz #blues

A post shared by Inal Bersekov (@inalbersekov) on Sep 16, 2017 at 1:42pm PDT

Een ander microrealisme portret van Inal Bersekov, de tatoeëerder achter Drake’s Fif tattoo, dit stuk toont de jonge Denzel Washington uit de film Mo’ Better Blues uit 1990, waarin hij de hoofdrol speelde als trompettist Bleek Gilliam.

13-14. Een dubbele opname van Sade

Bekijk deze post op Instagram

Meer leven 🌺 Meer tattoos 💉Was vereerd om dit stuk voort te zetten gebaseerd op @sade gestart door een geweldige artiest @niki23gtr op @champagnepapi Opgewonden om verder te gaan. #the6 #the6ix #6ixgod #ovo #ovocrew #ovofamily #416 #toronto #canada #tattoo #tattoos #inked #inked

Een bericht gedeeld door Inal Bersekov (@inalbersekov) op 12 jun 2017 om 5:42pm PDT

Het is duidelijk dat Drake ervan houdt om tatoeages van zijn iconen te krijgen-zozeer zelfs, dat hij doorging en twee stukken van Sade langs zijn ribben kreeg. Het bovenste ontwerp is van Inal Bersekov en het onderste van Niki Norberg, beide in de zwart-grijze realistische stijl. En hoewel je het niet kunt zien op de foto hier, bevat Norbergs ontwerp ook een stukje tekst met de tekst “with love Sade x” in het handschrift van de zangeres.

Dit op Skepta geïnspireerde ontwerp

Guys, weet iemand eigenlijk wat Drake’s nieuwe “BBK” tattoo betekent? We moeten het weten: http://t.co/tyCQlLDHnp pic.twitter.com/j45bitiMFe

– NOISEY (@NoiseyMusic) October 15, 2015

Deze scripttattoo is een eerbetoon aan Skepta, de befaamde Britse rapper en producer. Drake heeft in het verleden samengewerkt met Skepta, en, in ware Drizzy mode, koos ervoor om zijn bewondering voor de artiest te tonen met inkt. Op deze schoudertattoo staat “bbk”, het acroniem voor Skepta’s platenlabel Boy Better Know, in een gothic lettertype.

De koning van de jungle

Bekijk deze post op Instagram

Leeuwenkop voor de homie @champagnepapi 🙏🏼 #slimneedle

Een bericht gedeeld door Doctor Woo (@_dr_woo_) op 22 dec, 2015 at 1:53pm PST

Deze micorealisme tattoo van een leeuw is ook een blijk van liefde voor de maand oktober: de uitdrukking “Oktober Lejonhjärta,” is Zweeds voor “oktober leeuwhartig.” Hoewel niemand precies weet wat deze zin voor Drake betekent, zit er nog een ander, niet bevestigd verhaal achter: modellen Elizabeth en Victoria Lejonhjärta beweren dat ze een beschonken Drizzy hebben overgehaald om deze tatoeage van hun achternaam te laten zetten. De jury is er nog niet over uit of dat ook echt gebeurd is.

Dit Oost-kompas

View this post on Instagram

Oostkant kompasgolf op @champagnepapi ➡️

A post shared by Dokter Woo (@_dr_woo_) on Oct 15, 2015 om 12:36pm PDT

In Toronto krijgt de East End van de stad zelden zo veel liefde als de West End. Terwijl Toronto West bekend staat om zijn geweldige stijl, restaurants en nachtleven, wordt East End beschouwd als een stad die nog in de kinderschoenen staat. Maar dit kompasontwerp – nog zo’n stuk getatoeëerd door Dr. Woo – is een soort schreeuw naar Toronto East, een deel van de stad dat de Drake na aan het hart ligt. Als je nog meer bewijs nodig hebt van zijn affiniteit met het oosten, luister dan naar het nummer “Days in the East” uit 2014 van de rapper.”

Een portret van zijn vader

Bekijk deze post op Instagram

@dr_woo_ssc miniportret van mijn vader

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on Jan 30, 2014 at 10:17pm PST

Meermaals heeft Drake gezegd dat hij als kind niet de beste relatie met zijn vader had, wat verklaart waarom hij zo’n diehard mama’s jongetje is. (Hier is je geheugensteuntje dat hij alleen van zijn bed en zijn mama houdt, het spijt hem). Maar als volwassene lijkt hij veel tijd te hebben doorgebracht met het werken aan dingen met zijn vader, Dennis Graham. En dankzij dit microrealistische portret van Dr. Woo op de achterkant van zijn arm, kan Drake altijd even bij zijn paps kijken.

19-20. De 6-plus een persoonlijke herinnering

Bekijk deze post op Instagram

@champagnepapi goede tijden, thanks for the visit #jimjoe6 🙏 #wordsofwisdom #shamrocksocialclub

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on Sep 24, 2014 at 12:57pm PDT

Van de vele Dr. Woo-stukken die Drake heeft, is de ‘6’, op de rechteronderarm van de muzikant, gemakkelijk een van de meest iconische. In 2014 ging Drake naar de tatoeëerder en liet drie nieuwe ontwerpen achter: de 6, emoji biddende handen en een quote met de tekst “Everything happens for a reason sweet thing.” Dus ja, misschien gebeurt alles wel met een reden, inclusief het bedekken van die emoji biddende handen met een meer gedetailleerd ontwerp op de weg.

Een meer gedetailleerd 6 God ontwerp

Bekijk deze post op Instagram

@dr_woo_ssc heeft het 6 God stuk moeten levelen. Thank you 🍀

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on Oct 7, 2015 at 5:25pm PDT

Nauwelijks meer dan een jaar nadat hij zijn eerste tattoo van biddende handen van Dr. Woo had gekregen, ging Drake terug voor een update van het originele ontwerp. In het jaar tussen twee bezoeken bracht Drizzy If You’re Reading This It’s Too Late uit, met een meer gedetailleerde set handen op de cover – precies wat Dr. Woo uiteindelijk tatoeëerde over het oorspronkelijke, meer vereenvoudigde emoji-geïnspireerde stuk. Op Instagram noemde Drake de cover-up een “level up”. We zullen die terminologie in gedachten houden voor eventuele toekomstige cover ups, TBH.

22-30. De vele rugtatoeages

Bekijk deze post op Instagram

@jonathanmannion voor XXL

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 8 aug, 2013 om 4:47pm PDT

Drake’s rug is bedekt met tatoeages en deze ontwerpen van de bovenrug zijn niet eens allemaal. Hier heeft hij echter realistische portretten van, van links naar rechts, wijlen R&B-artieste Aaliyah, zijn oom en grootmoeder, en zijn moeder Sandi. Op het linkerbovengedeelte van zijn rug heeft hij ook een rode zangvogel met XO 20 eronder; een vermeende verwijzing naar zijn vroegere vriend The Weeknd (ze hebben de laatste tijd ruzie gehad). Volgens Toronto Life gaat het verhaal dat “The Weeknd (XO) ooit de ‘Songbird van zijn generatie’ noemde,” en dat “een kleine gedrukte ’20’ naar verluidt een verwijzing is naar OVOXO’s crew van 20 vrienden, waarnaar in verses is verwezen.”

Plus, op zijn rechterbovenkant, draagt de rapper de OVO uil naast een zeer vage quote waarvan niemand de tekst nog heeft kunnen achterhalen. Triest.

Bekijk deze post op Instagram

🇩🇴

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 19 jun, 2016 om 12:02pm PDT

Als je wat lager op Drizzy’s rug schuift, vind je nog drie extra tatoeages. Vlakbij zijn ribben en naast het portret van Aaliyah staat een stukje tekst dat “I love you” lijkt te betekenen, gevolgd door een naam. Hoewel we er bijna zeker van zijn dat het geschreven is in iemands persoonlijk handschrift, weten we niet zeker wiens naam het is. Onder dat ontwerp is nog een portret, ditmaal van een onbekende persoon-je kunt alleen de bovenkant van het hoofd van de figuur zien in deze opname. En dan op de achterkant van zijn arm, is zijn vierde Toronto geïnspireerde tatoeage, deze van het geliefde herkenningspunt van de stad, de CN Tower (een nieuwe weergave van de toren ter vervanging van een versie die hij eerder had bedekt).

Deze massieve, majestueuze uil

Bekijk deze post op Instagram

Strandhuisopnames

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 24 aug, 2019 om 3:15pm PDT

Spannend van schouder tot schouder, is deze massieve borst tattoo Drake’s tweede uil ontwerp. Maar in tegenstelling tot de OVO-uil op zijn rug, die vrij minimaal is, is dit stuk ongelooflijk gedetailleerd. Zoals gemeld door Refinery 29, is deze tatoeage weer een ander stuk gedaan door realisme kunstenaar Inal Bersekov, en het ontwerp is niet alleen van een uil, het is een uil het vangen van een muis. (Wild, toch?!)

32-37. Deze Golden State legendes, plus meer portretten

Bekijk deze post op Instagram

9th Annual OVO Fest

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 6 aug, 2019 om 10:21am PDT

Drake houdt van basketbal en staat erom bekend behoorlijk intens te worden als hij bij een wedstrijd is. (Bekijk deze GIF’s van hem tijdens het kijken naar de Raptors, de NBA-kampioenen van 2019, als je bewijs nodig hebt). Maar zijn waardering voor de sport is niet voorbehouden aan het Toronto team en zijn sterren – hij houdt van alle groten, en heeft twee tatoeages geïnspireerd door de beste van Golden State, Steph Curry en Kevin Durant. Op zijn linker biceps staan de nummers van elk van hun truien: Curry draagt 30 en Durant draagt 35.

Als je goed kijkt zie je ook nog een paar portretten tussen Drake’s tatoeages: een vrouw op zijn rechter biceps en een kind. Veel fans geloven graag dat de vrouw Rihanna is, maar het is eigenlijk het model en actrice, Robin Givens (zijn relatie tot Givens is onbekend, maar op basis van zijn eerdere portrettatoeages, is het waarschijnlijk dat hij een fan is). En het kind is naar verluidt Drake’s zoon, Adonis Graham.

Plus, er zijn (ten minste) nog twee stukken in deze foto die we nog niet hebben kunnen identificeren: de tatoeage op Drizzy’s pols (het lijkt een beetje op een ijsje?) en het stuk op zijn buitenste rechter biceps.

Dit Houston Astros logo

Bekijk deze post op Instagram

18 november H Town

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on Nov 18, 2013 at 9:35pm PST

Houston is een belangrijke plek voor de Canadese rapper – hij bracht er veel tijd door (hij ontmoette er Lil Wayne) aan het begin van zijn carrière. In de loop der jaren heeft hij de Texaanse stad een paar keer in zijn nummers genoemd: “H-Town mijn tweede thuis, alsof ik James Harden ben,” en “Like H-Town in the summertime, I keep it 100.” En de Houston Astros logo een van Drake’s tatoeages als een manier om de stad te herdenken.

39-42. De resterende niet-geïdentificeerde tatoeages

View this post on Instagram

Nieuwe skins geen Fortnite

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi) op 17 Okt, 2018 at 4:27am PDT

Luister, Drizzy en zijn artiesten maken niet elk ontwerp dat hij krijgt openbaar, dus we weten waarschijnlijk niet van al zijn stukken. (En zelfs van de ontwerpen die we kunnen zien, zijn er nogal wat tatoeages van Drake die we niet kunnen identificeren, waaronder dit microreportret onder het stuk van zijn vader, een ander microreportret op de bovenkant, voorkant van zijn rechterarm, een vage quote op de zijkant van zijn schouder, en een klein zwart ontwerp op zijn linkerpols. Beschouw de rest van Drake’s tatoeages als toekomstig verhaalvoer.

Als je onze post A Comprehensive Guide to Drake’s Tattoos leuk vond, moet je zeker kijken naar Why White Ink Tattoos Are More Than Just a Celebrity Fad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.