Waarom is mijn waterdruk zo hoog?

Hoge waterdruk kan geweldig zijn tijdens het douchen of het wassen van een auto, maar het is niet zo geweldig voor uw huis of uw waterrekening. Wist u dat de gemiddelde waterleiding in huis niet is berekend op een druk van meer dan 80 psi?

Wanneer de waterdruk meer dan 80 psi bedraagt, kan uw huis de volgende problemen vertonen:

– Extra druk op leidingen, wat vaak tot lekken leidt.
– Stress op apparaten (wasmachine, vaatwasser, kranen, toiletonderdelen, afsluitkleppen, en warmwaterboilers) vaak leidend tot verkorte levensduur.

De gemakkelijkste manier om erachter te komen of u een hoge waterdruk hebt, is eenvoudigweg door het te observeren wanneer het gebeurt. Veel voorkomende tekenen die u kunt zien zijn onder andere:

– Waterslag (gebonk in uw leidingen).
– Water spuugt uit kraanbeluchters wanneer de kraan wordt aangezet.
– Korte levensduur van de boiler, wasmachine, en vaatwasser.
– Lopende toiletten.

Als u nog steeds niet zeker weet of uw waterdruk abnormaal is, koop dan een manometer en schroef die op een kraan in de buurt van uw watermeter.

Wat veroorzaakt hoge waterdruk?

– U woont onder aan een heuvel. (Geen grap) Het is een van de meest voorkomende oorzaken van hoge waterdruk in een huis. Natuurlijk water stroomt immers bergafwaarts.
– Uw waterbedrijf houdt de waterdruk in uw stad hoog om te voldoen aan de behoeften van brandkranen en hoge gebouwen.
– Thermische expansie in uw huis, als gevolg van volumeveranderingen van uw waterverwarmer die opwarmt.

Wat kunt u doen?

Een loodgietersreparatie is niet iets waar de meeste mensen zich prettig bij voelen om zelf aan te pakken. Het beste wat u kunt doen is contact opnemen met een professionele loodgieter. Een professionele loodgieter kan u helpen een diagnose te stellen van uw waterdrukprobleem en de juiste oplossing voor uw huis te vinden. Vaak is een drukregelaar installeren op uw hoofdwaterleiding alles wat uw loodgieter zal moeten doen om het probleem op te lossen.

Als New Jersey’s toonaangevende loodgietersbedrijf, hebben we uw loodgieterswerk reparatie gedekt. Neem vandaag nog contact met ons op, we helpen u graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.