Waarom u nu moet stoppen met het drinken van melk

Wat zit er in een glas koemelk? Je verwacht misschien iets te horen over calcium, vitamine A en D, eiwitten en andere voedingsstoffen waarvan we denken dat ze goed zijn voor het lichaam. Welnu, een glas melk bevat ook zure dierlijke eiwitten die calcium uit de botten lekken, puscellen, groeihormoon van runderen, uitwerpselen, antibiotica, en een heleboel onnodig vet, cholesterol en calorieën – die allemaal een verschrikkelijke onbalans in het lichaam veroorzaken.

Waarom je nu moet stoppen met het drinken van melk (Slideshow)

Wij lijken de enige soort zoogdieren te zijn die melk drinken na de kindertijd, en zeker de enige soort die de melk van een andere soort drinkt. Koemelk is niet bedoeld voor menselijke consumptie. Kalveren wegen ongeveer 100 pond bij de geboorte en bijna 8 tot 10 keer zwaarder tegen de tijd dat ze worden gespeend. Waarom hebben mensen dan de behoefte om melk te blijven drinken nadat zij van de moedermelk zijn afgespeend? De samenstelling van menselijke melk verschilt sterk van die van koemelk of geitenmelk of melk van andere zoogdieren.

Koeienmelk bevat gemiddeld ongeveer driemaal zoveel eiwitten als menselijke melk, hetgeen bij de mens stofwisselingsstoornissen teweegbrengt die nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de botten, volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology. Hoe is dit mogelijk, terwijl van een glas melk wordt gezegd dat het 300 mg calcium bevat? Dat zou toch goed moeten zijn voor onze botten en onze groei? Schokkend genoeg is het antwoord een volmondig nee, volgens de Harvard School of Public Health. In de loop der tijd is de melkmythe ontstaan door de onjuiste overtuiging dat mensen dagelijks drie glazen melk moeten drinken om gezonde en sterke botten te houden. En nu worden de vermeende “waarheden” over melk die we allemaal hebben leren geloven, ontkracht door studies die zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften, zoals het Journal of Nutrition en The American Journal of Epidemiology.

Melk is een cultureel fenomeen geworden. Beroemdheden met de witte melk snor in de Got Milk? advertenties sensationaliseren deze drank. Veel recente wetenschappelijke studies tonen nu een verscheidenheid aan nadelige effecten aan die rechtstreeks verband houden met melkconsumptie. De grootste ironie is ongetwijfeld dat melk het calciumverlies van onze beenderen zou verhogen. Hoe? Wanneer mensen proteïnerijk voedsel consumeren dat van dieren afkomstig is, waaronder melk, verzuurt de pH-waarde in ons lichaam, en dit zet een biologische reactie in gang. Calcium neutraliseert het zuur in ons lichaam, en het meeste calcium wordt in onze botten opgeslagen. Wanneer verzuurd dierlijk eiwit wordt ingenomen, wordt het calcium uit onze botten onttrokken om de effecten van het giftige dierlijke eiwit te neutraliseren. Nadat het calcium zijn werk heeft gedaan en de rommel heeft opgeruimd, wordt het via de nieren via de urine uitgescheiden, wat leidt tot een calciumtekort.

Pasteurisatie en homogenisatie van melk denatureren de eiwitten, waardoor het voor het lichaam van de mens moeilijker verteerbaar wordt. Bovendien vernietigt het pasteurisatieproces een groot deel van de enzymen en vitaminen en mineralen. Deze cruciale enzymen helpen bij het verteringsproces. Ongeveer 75% van de wereldbevolking is eigenlijk lactose-intolerant. Hoewel dat een verbazingwekkend percentage is, bewijst het alleen nog maar meer dat mensen niet bedoeld zijn om koemelk te consumeren.

Koeien krijgen antibiotica en worden ingespoten met rBGH, een genetisch gemanipuleerd bovien groeihormoon, dat een synthetisch hormoon is dat is gemaakt om de melkproductie kunstmatig te verhogen. Een angstaanjagend neveneffect van rBGH is een toename van IGF-1 (insuline-groeifactor), die in verband is gebracht met veel vormen van kanker. Koeien krijgen routinematig steroïden en andere hormonen toegediend om ze voller te maken. Deze krachtige synthetische hormonen verstoren de delicate menselijke hormoonhuishouding, wat leidt tot een heleboel medische problemen. Giftige bestrijdingsmiddelen uit het voedsel dat de koeien binnenkrijgen, komen ook in de melk terecht, die mensen onbewust consumeren. Veel koeien leven in opgesloten en onmenselijke omstandigheden, en mogen niet vrij rondlopen en grazen van het natuurlijke groene gras dat ze geacht worden te eten. Hoewel biologische melk vrij mag zijn van antibiotica en rBGH, zijn alle andere negatieve eigenschappen van melk nog steeds aanwezig.

Melk en zuivelproducten zijn ontstekingsbevorderend en slijmvormend. Melk verhoogt het risico op aandoeningen van de luchtwegen en allergieën. Het is in verband gebracht met de ontwikkeling van artritis doordat gewrichten ontstoken raken. Vergeet niet dat ons lichaam niet is ontworpen om van nature dierlijke eiwitten te tolereren, en het zien ervan als vreemde indringers schokt het immuunsysteem om overreageren om te beschermen.

Betekent dit dat alle zuivel slecht is? Ik wil verduidelijken dat ongezoete gekweekte of gefermenteerde zuivel zoals kefir of yoghurt eigenlijk zuurneutraal zijn. Suiker of kunstmatige zoetstoffen zijn niet aanvaardbaar en kunnen schadelijk zijn voor het lichaam. Ghee, dat is geklaarde boter die oorspronkelijk uit India komt, staat erom bekend dat het zeer heilzaam is voor het lichaam.

Overweeg melkvervangers zoals amandel-, soja-, rijst-, kokos- en hennepmelk. Als u sojamelk gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet genetisch gemodificeerd is. Vermijd ook kunstmatig gezoete melkvervangers, want ze zijn niet gezond voor het lichaam en kunnen leiden tot een aantal medische problemen op de weg, waaronder obesitas en diabetes en hartziekten.

Ik kan dit artikel niet afsluiten zonder te verwijzen naar de fantastische documentaire Forks Over Knives. Het ontrafelt en ontdekt de waarheid dat veel degeneratieve ziekten, kankers, diabetes type 2, obesitas en hartziekten zijn gekoppeld aan diëten met veel dierlijke eiwitten, zoals vlees en zuivel. Het is een must-see en zal de manier veranderen waarop u naar uw dieet kijkt, en u vragen om opnieuw te onderzoeken wat er in uw lichaam gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.