Does ziektekostenverzekering dekt auto-ongeluk verwondingen?

Dit kan een lastige vraag zijn, afhankelijk van uw ziektekosten- en autoverzekeringspolissen. In sommige gevallen kan het erg ingewikkeld worden.

Zorgverzekering claims voor auto-ongeluk verwondingen blijft een van de meest breed geïnterpreteerd kwesties als het gaat om letselschadeclaims in de staat Texas.

Bent u gedekt? Wanneer treedt uw ziektekostenverzekering in werking?

Niettegenstaande uw ziektekostenverzekering auto-ongelukken specifiek niet dekt, zou uw ziektekostenverzekering na een ongeluk in werking moeten treden.

Maar sommige polissen vereisen dat uw autoverzekering eerst uitbetaalt en andere polissen hebben vaag geformuleerde uitzonderingen die de verzekeringsmaatschappij probeert te gebruiken om niet te hoeven betalen.

We zien meer en meer gevallen waarin ofwel de verzekeringsmaatschappijen weigeren te betalen of providers weigeren te factureren.

Even wanneer u dekking hebt, bent u nog steeds verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen risico en eventuele toepasselijke medeverzekering, wat duur kan zijn. Als u PIP dekking, kunt u proberen om deze dekking te gebruiken om te helpen met uw aftrekbaar of coinsurance.

Als het ongeval werd veroorzaakt door een andere bestuurder en uw ziektekostenverzekering betalingen gedaan namens u, dan heb je waarschijnlijk een verplichting om terug te betalen dergelijke gelden van uw herstel.

Werd u in rekening gebracht “onverzekerde tarieven” in het ziekenhuis?

Whether uw eigen ziektekostenverzekering besluit om een letselschadeclaim in verband met een auto-ongeluk goed te keuren kan ook afhangen van de arts of het ziekenhuis dat u de behandeling op het moment van het ongeval, evenals de fijne schrift in uw verzekeringspolis.

Dit komt omdat veel ziekenhuizen zullen weigeren om uw zorgverzekeraar in rekening te brengen, omdat ze u liever onder hun “onverzekerde tarieven” in rekening brengen.”

Hoewel ziekenhuizen levensreddende zorg bieden op het moment van uw grootste nood, proberen ze ook hun inkomsten te maximaliseren en factureren ze vaak slachtoffers van auto-ongelukken als “onverzekerd”, zodat ze een pandrecht kunnen indienen tegen elke schikking die u uiteindelijk krijgt.

Hierdoor kunnen ziekenhuizen vier tot vijf keer meer betaald krijgen dan wat uw traditionele ziektekostenverzekering kan bieden. Wij zijn van mening dat dit een oneerlijke praktijk is.

Bij wijze van voorbeeld, een bepaald ziekenhuis in Houston dat op grote schaal wordt gebruikt voor alle soorten letsel, ongevallen en procedures, zal een patiënt met verzekering ergens tussen de $500 en $700 in rekening brengen voor een basis CT-scan.

Maar voor onverzekerde patiënten rekent het ziekenhuis $4.000 tot $5.000 voor dezelfde procedure!

Wie heeft tijd om uit te zoeken hoe en waarvoor je in rekening wordt gebracht bij een ziekenhuis als je gewond bent geraakt? Niet veel patiënten hebben deze mogelijkheid, en als gevolg van de ziekenhuizen die patiënten “onverzekerde tarieven” in rekening brengen, zullen zorgverzekeraars hun klanten vaak claims afwijzen wanneer ze betrokken zijn geweest bij een aanrijding.

Dit laat u – de persoon met fysieke pijn en stress – in een nog benardere situatie. Het creëert ook een conflict tussen het ziekenhuis en de verzekeringsmaatschappij, met geen van beide bereid om toe te geven aan de dekking die u nodig hebt.

Medicare en Medicaid

Als u Medicare of Medicaid hebt, hebt u meer geluk in die zin dat u misschien niet hoeft te vechten om sommige voordelen te ontvangen, maar het type voordelen dat u wel ontvangt, kan ontoereikend zijn, jaren duren om te regelen, en kan veel moeilijker zijn om te navigeren vanwege de enorme omvang van de bureaucratie van deze twee federale programma’s.

UIM/UM en Medpay

Het is altijd verstandig om meer onverzekerd/onderverzekerd (UIM/UM) dekking te dragen dan u denkt dat u nodig zult hebben. Dit type dekking kan u helpen als iemand je ernstig verwondt en je bent niet in staat om te werken voor een langere periode van time.

Most van de tijd, UIM/UM dekking is vrij goedkoop, dus krijg veel van het als je het kunt veroorloven. Je moet ook controleren uw beleid om te zien of je MedPay.

MedPay is een optioneel onderdeel van uw verzekeringspolis die zorg voor verwondingen kan dekken als je in een auto-ongeluk in aanvulling op uw grenzen voor lichamelijk letsel.

Weigering om te worden behandeld

Een andere verontrustende trend bij het zoeken naar medische hulp na een auto-ongeluk is dat nu, veel artsen gewoon weigeren om auto-ongeluk slachtoffers te behandelen.

In een recente zaak, een van onze klanten had regelmatig haar orthopedisch arts gezien voor meerdere jaren. Toen ze zijn kantoor belde om orthopedische behandeling te zoeken voor een auto-ongeluk dat ze onlangs had gehad, zei de arts gewoon “nee,” en dat ze een nieuwe arts moest vinden die auto-ongelukslachtoffers behandelt.

Bel een ervaren auto-ongeluk advocaat om u te helpen uw opties te navigeren. Vaak tijden, zal een ervaren letsel advocaat weten van goede artsen die bereid zijn om auto-ongeluk victims.

Alsook, kan een advocaat u helpen bij een van beide het vinden van ziektekosten dekking of het regelen van een alternatieve vorm van garantie, zodat u de behandeling die u nodig hebt om op de weg naar recovery.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.