Kibana vs. Splunk: A Complete Comparison

Zowel Splunk als Kibana spelen een belangrijke rol als het gaat om evaluaties en het analyseren van IT-activiteiten.

Zowel Splunk als Kibana worden gebruikt voor het analyseren van op logs gebaseerde gegevens.

Splunk verwerkt de door machines gegenereerde gegevens, die nodig zijn om een zinvolle gegevens te genereren. Dit helpt op zijn beurt bij het beter visualiseren van gegevens en het begrijpen ervan.

Kibana helpt ook bij het visualiseren van loggegevens in de vorm van cirkeldiagrammen, staafdiagrammen en lijndiagrammen. Het is afhankelijk van Elasticsearch voor de extractie van loggegevens.

Kibana biedt gebruikers ook meerdere opties, zoals het analyseren van het type browser dat ondersteund moet worden op basis van een bepaald publiek.

Meer nog, gebruikers krijgen de mogelijkheid om real-time verkeer te analyseren door websitebezoekers in kaart te brengen. Kibana stelt gebruikers ook in staat om meerdere dashboards te maken op basis van de rollen waarvoor u gegevens moet visualiseren.

Google Trends: Past 5-year Comparison for Kibana vs. Splunk

Van bovenstaand diagram kan worden waargenomen dat Splunk veel populairder is geweest dan Kibana in termen van gebruikersprioriteit.

Detailvergelijking van Kibana en Splunk

Prestaties

Kibana wordt beschouwd als de concurrent voor andere tools op basis van de verscheidenheid aan opties die het aan zijn gebruikers biedt.

Opties zoals interactieve grafieken, gemakkelijk toegankelijke dashboards, voorgebouwde filters en aggregatie maken het gemakkelijk voor de gebruikers om met één klik maximale analytics te doen.

Om de prestaties te verbeteren moet Splunk bepaalde voorzieningen krijgen, zoals:

  • Zorgen dat er meer systemen worden ingezet om naast Splunk te werken, waardoor de prestaties uiteindelijk toenemen.
  • Er moet een balans zijn tussen snelheid en redundantie waarvoor snellere beschikbaarheid van schijven nodig is en hardware die RAID 10 ondersteunt.

Kosten

Kibana is een open-source data visualisatie tool en is gratis. Echter, om het als een gehoste service te gebruiken kost het ongeveer $45,00 per maand.

>

De prijzen van Splunk zijn gebaseerd op het dagelijkse dataverbruik dat begint bij een minimum van $2.000/GB per jaar en ook $5.400/GB als een eeuwigdurende licentie.

Queries

Query in Kibana is gebaseerd op de syntax “Lucene query syntax”. Vooralsnog wordt deze nog beschikbaar gesteld voor gebruikers onder de query balk.

Updates zoals scripted field support en een vereenvoudigde syntax te gebruiken zijn geïntroduceerd in Kibana 7.0.

Selecteren gebruikers deze legacy query taal, dan hebben ze de optie om JSON (JavaScript Object Notation) gebaseerde Elasticsearch query te gebruiken.

Om een query in Splunk uit te voeren, wordt Splunk’s Snap Pack gebruikt. Een Splunk query wordt gebruikt binnen Splunk software voor het uitvoeren van specifieke operaties.

Voor het definiëren van logbestanden en het extraheren van informatie uit gegevens geproduceerd door machines Splunk’s query taal wordt gebruikt.

>

Visualisatie

Visualisatie in Kibana wordt gepresenteerd via het medium van grafieken, tabellen. In Kibana worden query’s automatisch toegepast op de elementen van het dashboard.

Gebruikersbeheer in Kibana is out of the box met behulp van gehoste ELK oplossingen.

De gebruikersinterface in Splunk stelt zijn gebruikers in staat om componenten te bewerken of nieuwe componenten toe te voegen aan uw dashboard. Meerdere gebruikers kunnen een aangepast dashboard maken. De controle voor meerdere gebruikers kan in Splunk verschillend worden geconfigureerd.

Ook lezen: Kibana vs. Grafana: Comparison of the Two Data Visualization Tools

Capability of Search

De zoekfunctie is de sleutel in de architect van elk platform dat logs beheert.

In Kibana, als niet-geconfigureerde velden moeten worden doorzocht, moeten de eigenschappen voor dezelfde vooraf worden gedefinieerd voor aggregatie over de log-eigenschappen.

In Splunk, als niet-geconfigureerde velden moeten worden doorzocht, stelt Splunk zijn gebruikers in staat om dit te doen door het omzetten van het formaat in overeenstemming met hetzelfde.

Variëteiten

Er zijn vanaf nu drie belangrijke variëteiten gekoppeld aan Kibana tool, die zijn:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.