MRR-definitie

Wat zijn maandelijks terugkerende inkomsten in een SaaS-business?

Voor leidinggevenden op C-niveau en voor organisaties die Monthly Recurring Revenue aannemen als een kern operationele en bestuursniveau metric, is Monthly Recurring Revenue waarschijnlijk de belangrijkste SaaS-metric van allemaal.

Het algemene concept is dat Monthly Recurring Revenue een maatstaf is voor de voorspelbare en terugkerende inkomstencomponenten van uw abonnementenbusiness. Het zal typisch eenmalige en variabele vergoedingen uitsluiten, maar voor maand-tot-maand bedrijven kunnen dergelijke items omvatten.

Wat belangrijk is over Monthly Recurring Revenue is niet een enkel getal op zich, maar eerder het momentum rond de componenten van de MRR van uw bedrijf:

  • Maandelijks terugkerende inkomsten uit vernieuwingen
  • Maandelijks terugkerende inkomsten uit nieuwe verkopen
  • Maandelijks terugkerende inkomsten uit upgrades
  • Maandelijks terugkerende inkomstenverliezen, of inkomstenchurn

Zoals voor de meeste , is er geen specifieke definitie voor Monthly Recurring Revenue. In feite kan er aanzienlijke verwarring bestaan over de term zelf en de meting van Monthly Recurring Revenue omdat het aanvoelt en klinkt als “omzet” in de context van opbrengsterkenning. MRR is echter geen erkende omzet en wordt heel anders berekend, wat verwarring en onrust kan veroorzaken op de financiële afdeling, de groep die typisch belast is met het berekenen en rapporteren van Monthly Recurring Revenue.

Het zal aan uw organisatie zijn om te definiëren wat Monthly Recurring Revenue is en vooral de regels voor het berekenen van de componenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.