Natuurlijke Parels: Extremely Beautiful and Rare

Mensen bewonderen parels al sinds de oudheid. Hoewel de edelstenen vandaag de dag nog steeds worden beschouwd als een luxe, zijn ze veel toegankelijker geworden dan ze ooit waren als gevolg van de parelteelt. Historisch gezien, niet alleen waren natuurlijke parels zeer zeldzaam te vinden, maar ook heel moeilijk te verkrijgen. Zelfs vandaag de dag, natuurlijke parels zijn uiterst zeldzaam en waardevol. Dat is de belangrijkste reden waarom bijna alle van de parels beschikbaar op de markt zijn nu gekweekt. Er is nog steeds veel verwarring rond natuurlijke parels en wat de “natuurlijke” onderscheid echt betekent. Hier is alle informatie met betrekking tot natuurlijke parels waarvan u op de hoogte moet zijn.

  • Besparen

Vorming van natuurlijke parels

Parels worden gevonden in verschillende soorten weekdieren, zowel in zout- als in zoetwater. Zoutwatersoorten die parels produceren behoren tot het geslacht Pinctada. Enkele soorten mosselen die deel uitmaken van de Margaritiferidae familie produceren ook parels in zoet water. In beide gevallen begint de parel zich te vormen wanneer een voedseldeeltje in het weekdier blijft steken. Om zichzelf te beschermen, begint de ongewervelde de vastzittende substantie te bedekken met parelmoer, een composiet van aragoniet en conchiolien dat parels hun magische glans geeft. Na verloop van tijd, als meer en meer lagen van parelmoer worden toegepast, een parel begint te vormen.

  • Besparen

De prijs van natuurlijke parels

Zoals eerder vermeld, natuurlijke parels dragen vaak een over-the-top prijskaartje. Dit is te wijten aan een paar redenen. Allereerst is er een uiterst beperkte hoeveelheid natuurlijke parels beschikbaar op de markt. De opkomst van de parel landbouw en gekweekte parels in wezen een einde gemaakt aan de parelvisserij, dus bijna alle natuurlijke parels te koop zijn vintage. Als gevolg hiervan, natuurlijke parels zijn voornamelijk te vinden op luxe veilingen waar de waarde van deze stukken bereikt duizelingwekkende aantallen.

  • Besparen

Zijn natuurlijke parels zo populair tegenwoordig?

Terwijl de meeste edelstenen komen in en uit de mode, parels zijn in de vraag gebleven voor honderden jaren. In de 19e eeuw, met de populariteit van parels blijven stijgen, het aanbod kon gewoon niet gelijke tred houden met de eetlust van de markt. De industrie was op zoek naar een meer duurzame manier om deze edelstenen te krijgen, en het kreeg een in 1893. Dat was het jaar waarin Kokichi Mikimoto voor het eerst in de geschiedenis met succes een parel kweekte. Hij deed dit door Akoya oesters te kernen met een deeltje om de productie van parelmoer te stimuleren. Dit alles gebeurde in beschermde bedden waar hij de weekdieren in het oog kon houden. Deze nieuwe techniek veranderde eigenhandig de toekomst van parels en maakte ze toegankelijk voor miljoenen mensen. Sinds Mikimoto’s ontdekking zijn de kweekmethoden steeds geavanceerder geworden. Tegenwoordig bevat de productie parels van verschillende kleuren, vormen en maten. Als gevolg hiervan, gekweekte parels zijn veel populairder dan natuurlijke.

Koopt u natuurlijke parels?

Er zijn zowel voors en tegens als het gaat om de aankoop van natuurlijke parels. Aan de ene kant, natuurlijke parels zijn enkele van ’s werelds meest zeldzame en unieke edelstenen. Er is niets zoals hen, dus het bezitten van een stuk van dergelijke sieraden is echt speciaal. Dat gezegd hebbende, de aankoop van natuurlijke parels kan een beetje een lastig proces zijn. Om te beginnen, omdat van hoe zeldzaam en uiterst moeilijk ze te vinden zijn. Terwijl betrouwbare retailers bestaan, zijn er veel oplichters in de natuurlijke parel markt die proberen om te profiteren van deze zeldzame en dure item. Het is van cruciaal belang om te voorkomen dat het kopen van ”natuurlijke parels” zonder officiële gemological x-ray certificaat. Het bewijst dat de parel in feite natuurlijk is.

Bovendien, voor het bedrag dat u moet betalen, zijn de verwachtingen misschien hoog. Velen stellen zich vaak voor dat natuurlijke parels perfect rond en glanzend zijn. Dit is gewoon niet het geval! In feite, gekweekte parels hebben de neiging om meer esthetisch aantrekkelijk omdat de boeren kunnen houden van de weekdieren in een beschermde omgeving. Al met al, terwijl er geen vragen over de one-of-a-kind kwaliteit van natuurlijke parels, een heleboel potentiële risico’s zijn betrokken om je handen te krijgen op een.

  • Besparen

Wat is het verschil tussen natuurlijke en gekweekte parels?

Veel mensen weten niet precies wat het verschil is tussen deze twee soorten parels. In de natuur, parels beginnen te vormen wanneer een irriterende stof maakt zijn weg naar de binnenkant van een weekdier per ongeluk. Bij gekweekte parels echter, planten de kwekers de stof voorzichtig in het weekdier. Vanaf dat ogenblik controleren de kwekers zorgvuldig het water om ervoor te zorgen dat de omstandigheden voor het weekdier optimaal zijn om een parel te vormen. Eenvoudig gezegd: natuurparels worden zonder enige menselijke tussenkomst geproduceerd, terwijl gekweekte parels door mensen worden verzorgd. Als gevolg van overbevissing in het verleden is de populatie weekdieren in natuurlijke parels nog steeds uitgeput. Als gevolg daarvan prijzen mensen gekweekte parels om hun milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Het is ongelooflijk om te denken dat zoiets moois als een parel zich kan vormen in een levend wezen. Terwijl natuurlijke parels ooit de enige optie waren, is de realiteit veranderd. Of u nu besluit om te gaan voor een natuurlijke parel of een gekweekte een, nu heb je de kennis om de beslissing te nemen die voor u geschikt is. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u een prachtig stuk van parel sieraden die u zult koesteren voor een mensenleven te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.