South Carolina Custody and Visitation Schedules

Hoe maak ik mijn South Carolina voogdij en visitatie schema?

U kunt uw eigen voogdij en visitatie schema (op uw eigen of met de andere ouder) of u kunt werken met een advocaat of juridische professional en hebben ze het te maken. Als u niet wilt dat de hoge kosten van een advocaat te betalen, en willen gemakkelijk uw eigen schema te maken, kunt u gebruik maken van de Custody X Change software.

Custody X Change is software die voogdij schema’s, kalenders, en professionele ouderschapsplan documenten creëert.

Make Mijn South Carolina Schedule Now

Hoe kan Zuid-Carolina wetten helpen bij het maken van mijn voogdij schema?

Bij het maken van een kind visitatie schema in de staat Zuid-Carolina, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de wetten van de staat, zodat u een idee van wat de rechter verwacht van u en uw schema te hebben.

De wetten met betrekking tot voogdij en bezoekrecht voor kinderen zijn te vinden in de South Carolina Code of Laws, Titel 63, South Carolina Children’s Code, Hoofdstuk 15, Custody and Visitation. Veel van de termen en procedures die door de rechtbank worden gebruikt, worden in de Code gedefinieerd.

De jurisprudentie van South Carolina en specifieke regels van de rechtbank kunnen ook worden gebruikt bij het opstellen van een bezoekregeling voor kinderen.

Als u eenmaal over de kennis en de juiste hulpmiddelen beschikt, is de kans op een succesvol resultaat in uw voogdijzaak groter als uw omgangsregeling deel uitmaakt van een ouderschapsplan dat de beste belangen van het kind dient en in overeenstemming is met de wet.

Wat zijn de verschillende soorten voogdij in South Carolina?

Voordat u begint met het opstellen van een omgangsregeling voor uw kind in South Carolina, moet u weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten voogdij.

De Uniform Child Custody Jurisdiction and Enforcement Act is opgenomen in de Children’s Code en bevat federale wetgeving die ervoor zorgt dat voogdijzaken afdwingbaar zijn van staat tot staat.

De verschillende soorten voogdij zijn te vinden in de UCCJEA.

 • Fysieke voogdij omvat de feitelijke fysieke zorg en verblijf van het kind.
 • Exclusief gezag betekent dat één ouder is aangewezen als de primaire verzorger van het kind, terwijl de niet-verzorgde ouder recht kan hebben op bezoektijd met het kind.
 • Gezamenlijke voogdij betekent dat beide ouders de voogdij over het kind delen, hoewel de tijd met het kind niet gelijk verdeeld hoeft te zijn. Een hoofdverblijfplaats kan nog steeds worden aangewezen wanneer ouders het gezamenlijk fysiek gezag delen, voor juridische doeleinden. Het aanwijzen van het huis van de ene ouder als hoofdverblijfplaats betekent niet dat de ouder meer voogdijrechten heeft dan de andere, in geval van gezamenlijk gezag.
 • Wettelijk gezag heeft betrekking op de bevoegdheid om belangrijke beslissingen te nemen in het leven van het kind, zoals opvoedkundige, medische en religieuze beslissingen. De wettelijke voogdij bepaalt wie belangrijke beslissingen neemt die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van het kind. Beslissingen over de dagelijkse zorg voor het kind zijn over het algemeen voorbehouden aan de ouder die op dat moment de zorg voor het kind heeft.
 • Exclusieve voogdij betekent dat één ouder de enige is die alle belangrijke beslissingen neemt en de juridische verantwoordelijkheid voor het kind draagt.
 • Gezamenlijke voogdij komt veel vaker voor dan exclusieve voogdij. Het betekent dat de ouders de beslissingsbevoegdheid en de verantwoordelijkheden voor de opvoeding van hun kind delen.

Als eenmaal is vastgesteld welk type voogdij de ouders zullen hebben, kan de bezoekregeling voor kinderen worden gemaakt om te coördineren met de voogdij.

Wat is de standaard voogdij en visitatie schema in Zuid-Carolina?

De staat Zuid-Carolina heeft een “standaard” kind visitatie schema dat wordt besteld voor niet-custodiale ouders wanneer ouders niet in staat of niet bereid om er een te creëren op hun eigen.

Variaties van de standaard bezoekregeling kunnen worden bevolen, maar het bestaat min of meer uit de volgende componenten:

 • De niet-omgangsouder zal het kind om het andere weekend hebben van vrijdag om 18:00 uur
 • De niet-ouderlijke ouder heeft het kind om de andere woensdag, van na schooltijd (of in de namiddag) tot 20 uur
 • De niet-ouderlijke ouder heeft het kind gedurende vier weken in de zomervakantie
 • De niet-ouderlijke ouder heeft het kind om de andere woensdag, van na schooltijd (of in de namiddag) tot 20 uur
 • De niet-ouderlijke ouder heeft het kind gedurende vier weken in de zomervakantie.
 • De ouders wisselen de vakanties gedurende het jaar af, en rouleren ze tijdens even en oneven jaren.

In South Carolina gaat de voogdij niet automatisch naar de moeder?

In het verleden kregen moeders automatisch de voogdij over hun jonge kinderen, maar “The Tender Years Doctrine” (S.C. Code § 63-15-10) is sindsdien ingetrokken en meer en meer vaders krijgen de enige of gezamenlijke voogdij over hun kinderen toegewezen.

De staat South Carolina beseft dat kinderen baat hebben bij frequent, voortdurend contact met beide ouders. Elk kind verdient het om beide ouders als actieve deelnemers in hun leven te hebben.

Gezamenlijke voogdij wordt aangemoedigd (maar niet verplicht gesteld) door de staat South Carolina. Gezamenlijke voogdij stelt elke ouder in staat om het kind ten minste dertig procent van de tijd te hebben.

Wie is verantwoordelijk voor het maken van voogdijafspraken in South Carolina?

Uiteindelijk is het de rechter die over voogdijzaken betreffende het kind beslist, maar als u in staat bent om zelf tot een overeenkomst te komen, zal de rechter deze accepteren als het belang van uw kind daarmee het beste wordt gediend.

Als u het moeilijk vindt om tot een overeenkomst te komen en het moeilijk vindt om met de andere ouder samen te werken, kunt u hulp gebruiken. U kunt deelnemen aan een bemiddeling of de hulp inroepen van een professionele hulpverlener. Dit zijn slechts enkele van de beschikbare middelen om u te helpen een overeenkomst te bereiken.

Als u in staat bent om met elkaar samen te werken en een overeenkomst te bereiken, zult u in staat zijn om een bezoekregeling voor kinderen te maken die precies aan de behoeften van uw kind voldoet, in tegenstelling tot het verplicht zijn om te voldoen aan een regeling die is gemaakt voor kinderen in het algemeen.

Wat moet ik opnemen in een voogdij- en bezoekregeling in South Carolina?

Bij het opstellen van uw bezoekregeling voor kinderen is het in het belang van het kind om uw eigen behoeften en wensen opzij te zetten en een regeling te ontwikkelen die in het beste belang van het kind is.

Door uw schema’s te onderzoeken en te bepalen wat haalbaar is en in het belang van het kind is, kunt u een uitgebreid schema opstellen waar alle betrokkenen baat bij hebben.

Hier volgt een basissjabloon dat u kunt volgen om een goed voogdij- en bezoekschema op te stellen:

 • Een verblijfsschema dat laat zien waar het kind tijdens schoolweken en in het weekend woont.
 • Een zomerschema als de verblijfplaats tijdens lange zomervakanties zal veranderen. U kunt ook een schema opstellen voor de winter- en voorjaarsvakantie als dat nodig is.
 • Een vakantieschema om uw kind tijd met beide ouders te geven voor vakanties en speciale gelegenheden. Maak een lijst van schoolvakanties, nationale feestdagen en religieuze feestdagen die u in uw schema wilt opnemen. U moet beslissen wanneer de vakantie begint en eindigt, en dan moet u de vakantie ouderschapstijd toewijzen.
 • Een vakantierooster of voorzieningen voor vakantietijd.

Naast elk van deze componenten voor uw schema, moet u nadenken over de praktische zaken van het maken van het schema werken.

 • Hoe gaan u en de andere ouder het kind uitwisselen?
 • Wie betaalt het vervoer van en naar het bezoekadres?
 • Hoe gaat u om met de extra kosten die het kind met zich meebrengt?

Dit zijn maar een paar punten die u in uw schema kunt opnemen. U kunt bepalingen en bepalingen toevoegen over hoe u bepaalde zaken zult regelen die betrekking hebben op het schema en dit kan u en de andere ouder helpen het schema uit te voeren.

Zelfs als u enige flexibiliteit wilt hebben met sommige van deze zaken, is het nuttig om er op zijn minst over na te denken en ze met de andere ouder te bespreken, zodat u toekomstige conflicten kunt vermijden.

De top vijftien steden in South Carolina (naar inwonertal, US Census Bureau, 2008) zijn: Columbia, Charleston, North Charleston, Rock Hill, Mount Pleasant, Greenville, Summerville, Spartanburg, Sumter, Good Creek, Hilton Head Island, Florence, Myrtle Beach, Aiken, Anderson.

Custody X Change is software die voogdij schema’s, kalenders, en professionele ouderschapsplan documenten creëert.

Make My South Carolina Schedule Now

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.