Waarom mensen zo lang leven op het schiereiland Nicoya in Costa Rica

Warm, zonnig klimaat

Dankzij de ligging van het schiereiland Nicoya in Midden-Amerika, heeft het gebied een overvloed aan warme dagen met veel zonlicht. Dit betekent dat de bewoners van het schiereiland zich nooit zorgen hoeven te maken over een tekort aan vitamine D. Volgens de Mayo Clinic, is vitamine D noodzakelijk voor de opbouw en het behoud van gezonde botten. Het kan zelfs sommige vormen van kanker helpen voorkomen! Het weer geeft de inwoners van Nicoya ook de mogelijkheid om het grootste deel van het jaar buiten te sporten.

Gezonde voeding

Het water van het schiereiland Nicoya is het hardste van heel Costa Rica; dat betekent simpelweg dat het de hoogste concentratie calcium heeft. Het handhaven van een gezonde calciuminname is gekoppeld aan een goede werking van zenuwen, hart en spieren, alsmede de algehele gezondheid van de botten. Dit vertaalt zich in minder heupfracturen die anders verwoestend zouden kunnen zijn voor een oudere bevolking.

Naast het calciumrijke water, genieten de bewoners van het schiereiland Nicoya van een aantal andere gezondheidsvoordelen. Ze eten lichte maaltijden, nemen plantaardig voedsel zoals pompoen, maïs en bonen op in hun dieet en hebben toegang tot veel volle granen, groenten en fruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.