Nationale Dag van de Warme Chocolade – Jamie Geller

Gebracht door Hershey’s

NATIONALE Dag van de Warme Chocolade

Nationale Dag van de Warme Chocolade

Nationale Dag van de Warme Chocolade

Het op één na lekkerste dat chocolade eten kan zijn, is het drinken ervan. Nationale warme chocoladedag op 31 januari is rijk aan smaak en geschiedenis. De koude winter is de perfecte tijd om op te warmen en te genieten van een dampende kop van je favoriete chocolade lekkernij. De mogelijkheden zijn eindeloos! U kunt uw mok met slagroom (geen behoefte om conservatief te zijn hier), marshmallows (probeer het gebruik van een keuken föhn om echt neem dit next-level), kaneel, of zelfs drop in een vierkant (of 5) van uw favoriete chocolade en geniet van de smeltende goedheid.

HISTORIE VAN HEET CHOCOLAAT

hete chocolade dateert al van 500 v.Chr. bij de Maya’s. Chocolade werd zelfs “voedsel van G-d” genoemd en werd beschouwd als een integraal religieus element in de Maya-cultuur. Iedereen die dat wil terugbrengen, zegt ja. Ondanks de gedeelde heiligheid, waren de vroege warme chocolade versies veel minder zoet dan de hedendaagse versie – bestaande uit cacaopasta vermengd met water, maïsmeel, en chilipepers die werden geroerd tot het schuimig werd.

Zoals andere culinaire lekkernijen over de hele wereld, reisde het van Mexico naar Europa tijdens de ontdekkingsreizen van Cortez in de 16e eeuw. Het was dan ook geen verrassing dat de drank onmiddellijk favoriet werd bij de Spaanse royalty’s, die er warm, gezoet en zonder chilipepers van begonnen te genieten. Warme chocolade bleef een goed bewaard geheim, tot het 100 jaar later in Londen werd geïntroduceerd. De Engelsen verfijnden dit heerlijke drankje nog verder door melk toe te voegen en door “Chocolate Houses” te openen (vermoedelijk net als bij de utopische Starbucks), waar de onbetaalbaar dure lekkernij werd geserveerd aan de hogere klasse. Ze begonnen warme chocolade zelfs medicinaal te gebruiken om maag & leverkwalen te genezen.

Ten slotte, in de 19e eeuw, warme chocolade evolueerde tot de gekoesterde drank die geen sneeuw dag of koffie shop is compleet zonder.

FUN HOT CHOCOLATE TRIVIA

Hot Chocolate vs Hot Cocoa

Wat is het verschil? Is er een verschil? Hoewel de termen “warme chocolade” en “warme cacao” vaak door elkaar worden gebruikt, zijn de twee dranken verschillend. Warme chocolade is een warme drank gemaakt van gemalen chocolade, verwarmde melk of water, en suiker. Warme cacao wordt gemaakt met cacaopoeder, verwarmde melk of water, en suiker.

Het enige verschil tussen de twee dranken is het cacaopoeder, beschikbaar gemaakt in het begin van de jaren 1800 door de Van Houtens, een Nederlandse vader en zoon die een proces ontwikkelden om de cacao vaste stoffen te scheiden van de boter, en op hun beurt die vetten oplosbaar te maken in water.

TIPS VOOR HOT CHOCOLATE

Probeer deze tips voor de ultieme verwennerij. Maak elke dag een beetje zoeter – met Hershey’s.

Tip # 1 – Dump het pakje

In de winkel gekochte warme chocolademixen zijn geweldig in een handomdraai, maar niets is beter dan het koken van goede kwaliteit chocolade op het fornuis. Gebruik uw keuze van melk, maar voor de ideale romigheid gebruik volle melk.

Tip # 2 – Voeg Chai

Wees getransporteerd van uw keuken naar India met een scheutje masala chai toegevoegd aan uw kopje. Net als een Chai latte, maar dan beter. U kunt vooraf gemengde theezakjes kopen, een in de winkel gekocht concentraat, of zelf een mengsel maken met zwarte thee, gember en andere specerijen.

Tip #3 – Just a Spoonful of PB

Voeg een lepel pindakaas toe aan je mok, want het enige wat beter is dan chocolade alleen, is wanneer het wordt vergezeld door zijn BFF- PB.

Tip #4 – Spike It (alt: Irish Cream)

Voor de 21+, probeer 2 ons stout bier of een alcoholische drank naar keuze op te warmen, en voeg het toe aan je warme chocolademelk. Top met een scheutje zware room voor een Bailey’s-achtige traktatie.

Tip # 5 – Mexicano

Voor een echt authentieke ervaring, een eerbetoon aan de Mexicaanse oorsprong van warme chocolademelk door naar smaak chilipoeder, kaneel, bruine suiker en vanille-extract toe te voegen. Het zal extra gezondheidsvoordelen hebben, en een kick als geen ander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.